U kojoj zoni legalizacije je leva obala?!

u Vesti

Prema novom zakonu o legalizaciji u narednih godinu dana 1,5 miliona bespravno sagrađenih objekata u Srbiji trebalo bi da bude legalizovano.

– Svi objekti koji po novom zakonu mogu da se legalizuju, biće legalizovani, posle čega neće biti dopušten nijedan centimetar “divlje” gradnje u Beogradu, tvrdi gradski menadžer Goran Vesić.

Pomenuta legalizacija objekata u našem glavnom gradu biće podeljena na pet zona.

Prvu će činiti prigradske opštine, u drugu će biti svrstane poslovno-trgovačke ulice, gde će biti moguće legalizovati tri etaže iznad postojećih urbanističkih planova.

Zona tri će obuhvatiti staro gradsko jezgro odnosno opštine Stari grad i Savski venac, i tu će biti dozvoljena legalizacija samo jedne etaže, kako bi se zaštitio autentičan izgled starog Beograda. Zona 4 će obuhvatiti sve ostale zone koje nisu obuhvaćene u prve tri.

Takođe je uvedena i peta zona koja se odnosi na “Beoograd na vodi”, što je nekako i logično jer se tu sve radi po nekim “specijalnim” pravilima.

Prema pomenutim najavama možemo očekivati da će leva obala pripasti četvrtoj zoni odnosno deo može pripasti i drugoj zoni. Svakako ćemo pratiti sve vesti vezane za legalizaciju jer verujemo da to interesuje veliki broj sugrađana.

Tags:

2 Comments

  1. I sta sad!? Sad svi mi koji smo kupovali legalno (ili svi ovi sto su legalizovali po astronomskim cenama) smo bili ludi pa smo pucali po ko zna koliko hiljada evra a onaj sto je npr kupio ili gradio stan u legalizaciji ispade pametniji sto puta!? Ma daj bre cirkus od zemlje…

  2. pa sto ste zurili, mi nismo imali pare, pa nismo, dakle mi sto nemamo pare uvek smo bili pametniji.
    tačno.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Vesti

Idi na VRH