U kojoj zoni legalizacije je leva obala?!

u Vesti

Prema novom zakonu o legalizaciji u narednih godinu dana 1,5 miliona bespravno sagrađenih objekata u Srbiji trebalo bi da bude legalizovano.

– Svi objekti koji po novom zakonu mogu da se legalizuju, biće legalizovani, posle čega neće biti dopušten nijedan centimetar “divlje” gradnje u Beogradu, tvrdi gradski menadžer Goran Vesić.

Pomenuta legalizacija objekata u našem glavnom gradu biće podeljena na pet zona.

Prvu će činiti prigradske opštine, u drugu će biti svrstane poslovno-trgovačke ulice, gde će biti moguće legalizovati tri etaže iznad postojećih urbanističkih planova.

Zona tri će obuhvatiti staro gradsko jezgro odnosno opštine Stari grad i Savski venac, i tu će biti dozvoljena legalizacija samo jedne etaže, kako bi se zaštitio autentičan izgled starog Beograda. Zona 4 će obuhvatiti sve ostale zone koje nisu obuhvaćene u prve tri.

Takođe je uvedena i peta zona koja se odnosi na “Beoograd na vodi”, što je nekako i logično jer se tu sve radi po nekim “specijalnim” pravilima.

Prema pomenutim najavama možemo očekivati da će leva obala pripasti četvrtoj zoni odnosno deo može pripasti i drugoj zoni. Svakako ćemo pratiti sve vesti vezane za legalizaciju jer verujemo da to interesuje veliki broj sugrađana.

Tags:

2 Comments

  1. I sta sad!? Sad svi mi koji smo kupovali legalno (ili svi ovi sto su legalizovali po astronomskim cenama) smo bili ludi pa smo pucali po ko zna koliko hiljada evra a onaj sto je npr kupio ili gradio stan u legalizaciji ispade pametniji sto puta!? Ma daj bre cirkus od zemlje…

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Vesti

Idi na VRH