in

U Borči uklonjeni reciklažni kontejneri, jer se u njih baca komunalni otpad

U Borči su do pre mesec dana, nadomak pijace bili postavljeni reciklažni kontejneri u koje su sugrađani mogli da odlažu reciklabilni otpad. Nažalost to više nije moguće.

Na ovoj lokaciji postojanje reciklažnog kontejnera bilo je značajno, baš zbog blizine pijace i velikog broja trgovinskih radnji.

Dovoljno je da svi trgovci odlože barem kartonske kutije u reciklažni kontejner, pa da se rasterete drugi kontejneri za komunalni otpad.

Nažalost kod nas na levoj obali slabo šta funkcioniše kako je zamišljeno, a „Gradska čistoća“ morala je da ukloni reciklažni kontejner jer nije korišćen shodno nameni.

JKP „Gradska čistoća“ uklonilo je reciklažno ostrvo sa pomenute lokacije, jer su nesavesni pojedinci u kontejnere odlagali komunalni otpad iako su predviđeni za odlaganje reciklabila – kažu u ovom preduzeću

Iz “Čistoće” apeluju na sugrađane da u reciklažne kontejnere odlažu isključivo reciklabilni otpad, jer kako kažu, kontejnera za komunalni otpad ima dovoljno.

Često se svi žalimo na (ne)čistoću naselja, na smeće i otpad koji je svuda, a nismo spremni da poštujemo neka osnovna pravila.

Da li je zaista lakše biti bahat i nemaran, nego uložiti bar malo truda i razviti svest o tome da mnogo toga zavisi i od nas samih?

I dok mnogi „galame“ o boljim uslovima za život, izgleda da nisu svi spremni da osnovnu kulturu prilagode tim boljim uslovima.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Treća rata poreza na imovinu stigla na naplatu, a rešenja još čekamo

Pukom srećom bez težih povreda bicikliste kod Metroa