in

U Borči u utorak, 09. oktobra, konačno mlaki radijatori

Pred početak grejne sezone, koja zvanično počinje 15. oktobra, JKP „Beogradske elektrane“ će obaviti funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja, počev od ponedeljka, 1. oktobra do srede, 10. oktobra.

Funkcionalne probe podrazumevaju proveru rada energetskih objekata – toplana i kotlarnica – čime se uporedo vrši provera i funkcionalnost toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a prema potrebi i pojedinih kućnih grejnih instalacija.

Prema rasporedu, toplana „Borča“ provere će vršiti u utorak 09. oktobra.

Kako napominju iz JKP „Beogradske elektrane“, probe ne podrazumevaju početak grejne sezone, pa apeluju na korisnike da ne upućuju reklamacije Dispečerskom centru – Službi za prijem reklamacija ukoliko im radijatori nisu topli, jer se pod funkcionalnim probama podrazumeva provera rada sistema, a ne zagrevanja stambenog i poslovnog prostora.

Korisnici bi trebalo da obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih instalacija i ukoliko primete curenje vode iz instalacija, kvar prijavljuju na broj telefona 011/20-93-100 (broj telefona samo za curenje vode iz instalacija) – rekli su iz “Beogradskih elektrana”.

Iz „Beogradskih elektrana“ nisu napomenuli da su, po odluci Grada Beograda, dužni da greju Beograđane već od 1. oktobra ukoliko prognozirana srednja dnevna temperatura bude niža od 12 stepeni.

Oko toga je posebno bilo spora pre dve godine, kada su se uprkos jakom mrazu, mnogi Beograđani smrzavali početkom oktobra. Nadamo se da ovoga puta neće na to zaboraviti!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    „I siromašni imaju san“, besplatna promocija romana u CK „Vlada Divljan“

    I na levoj obali, mali preduzetnici gube bitku za kioske od velikih lanaca