in

U Borči tri razbojništva za samo jedno veče!

U Borči tri razbojništva za samo jedno veče - 2015

U nedelju, 6. septembra, u Borči su se dogodila čak tri razbojništva počinjena od strane iste osobe!

Žrtve su u sva tri slučaja žene. Prva je mlađa žena, druga starija a treća žena srednjih godina.

Priča je u sva tri slučaja identična! Razbojnik je napao žene dok su bile same i odneo im torbe sa svim stvarima.

Sve tri pljačke odigrale su se u Centru 3, u blizini Starog groblja i OŠ „Jovan Ristić“. Prva žrtva nije želela da daje ikakve informacije.

U Borči tri razbojništva za samo jedno veče - 2015

Za drugu se zna da je u pitanju starija žena koja je u torbi imala račune i novac od prijateljice u bolnici i da je trebalo da poplaća te račune te stoga možete pomisliti koliko je jadna žena trenutno očajna.

Treća žena, majka dvoje školaraca, a čisto da napomenemo da je septembar kad roditelji uglavnom ne znaju za šta će pre dati novac, vraćala se s posla kada ju je nasilnik presreo i oteo celu torbu u kojoj nije imala mnogo novca ali jeste sva dokumenta koja znamo svi kako se vade u našoj zemlji i koliko to sve košta.

Da situacija bude još gora, počinioca su prepoznale i identično opisale sve tri žene i policija ima sve njegove podatke, uključujući i adresu prebivališta ali on je još uvek na slobodi.

Prilikom uviđaja policija je ova tri dela klasifikovala kao tešku krađu na drzak način i rekla da im je dotični D.R. poznat od ranije kao problematična osoba i narkoman.

D.R. još uvek nije uhapšen. Policija je išla na njegovu adresu, zvonila i čekala pola sata ali pošto dotični nije hteo da otvori a, prema zakonu, bez naloga policija ne sme da provali ni u čiji stan, morali su otići praznih ruku!

Prema rečima policajca koji je izašao na uviđaje, oni su nemoćni. Moraju sačekati da razbojnik ili otvori vrata svog stana ili da ga uhvate kad izađe napolje, pođe u kupovinu i sl.

Dok se ova situacija ne reši, koristimo ovu priliku da upozorimo sve žene i nejake da se u večernjim satima ne kreću sami po mračnim i slabo osvetljenim delovima naselja. Apelujemo da idu s nekim i da potraže pomoć u prvoj kući ili od prve osobe koju vide ako primete nešto čudno bar dok se dotični „gospodin“ ne uhapsi.

Što se tiče izgleda napadača, sve tri žrtve su ga identično opisale – oko 177 cm visok, crven u licu sa upadljivo plavim očima, te stoga, dragi sugrađani a posebno sugrađanke, budite oprezni u narednih nekoliko dana.

Kada budemo imali više informacija o ovom slučaju, obavestićemo vas…

A u međuvremenu, ostaje nam da se pitamo kako jadne tri žene prolaze kroz celu ovu situaciju. Nijedna nije izgubila više od 15.000 din, koliko je potrebno da bi se policija ozbiljnije angažovala, ali znamo koliko nam je svima svaki dinar važan a pogotovu kroz kakve se muke prolazi na putu do novih dokumenata.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

6 Comments

  1. dokle bre vise D.R. L.M G.B dajte pune podatke ime prezime, adresu, sliku kao u svim normalnim zemljama pa da ljudi znaju ko je ko. u koliko slucajeva komsije nisu znali ko im zivi u blizini porodicnog doma dok se nesto gore nije desilo. znate li koliko jadnih fizikalaca i gradjevinaca odgovara tom opisu da ne razmisljamo dalje.
    IME PREZIME SLIKA

Da li ste znali... LOBI INFO

Da se Borča u 16. veku spominje kao „ostrvo“ naselje…

Od Zrenjaninca do Ovče novim putem od 27. septembra