in

U Borči sutra humanitarno veče za decu iz Zvečanske u organizaciji „Srpskih vitezova“

U Borči se sutra od 18.00 časova održava humanitarno veče koje organizuje pokret „Srpski vitezovi“. Povod za ovaj događaj je sakupljanje priloga za decu bez roditeljskog staranja, u Zvečanskoj.

Humanitarno veče održaće se u salašu „Vojvodić“, koji se nalazi u ulici Bratstva i jedinstva bb. Kako organizatori navode, pozivnice za ovaj događaj upućene su velikom broju privrednika iz Borče.

Veliki broj književnih i muzičkih umetnika sa leve obale, ali i šire, potvrdio je svoje učešće na ovom događaju kroz muzički i kulturno-umetnički program. U muzičkom programu nastupiće kantautor Miloš Radosavljević Šomi sa svojim prijateljima: Goran Jovic Plačko, Dragan Šiljeg Šilja, Slavko Kuzmanovic Caki, kao i Korner Bend.

U okviru programa svoju prozu i poeziju predstaviće pisci iz nekoliko udruženja. Udruzenje pisaca „Poeta“ predstaviće Sanja Radojković i Sanja Nedeljković. Ispred udruženja pisaca „Crnjanski“ nastupiće Marija Stojiljković i Miroslav Ćosović. Iz udrženja pisaca „Skadarlijska Boemija“ humanost će pokazati Katarina Branković Gajić.

Program ove večeri će voditi Sanja Radojković, dok će Tijana Cerna, Marija Nikolić i Teodora Ignjic kao igrački trio izvesti Igre iz Bujanovca. Akciju su podržale i naše sportistkinje Moldovan koje su ujedno i učesnice ove humanitarne večeri.

Inače, „Srpski vitezovi“ su pokret koji se bavi humanitarnim radom. Više puta su odlaskom na Kosovo i Metohiju pomagali srpskom narodu, kao i svim ostalim ugroženim građanima. Protekle godine, dobili su blagoslov manastira Sveti Arhangel iz Prizrena. Tom prilikom je u manastiru osveštena i zastava „Srpskih vitezova“.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Pronađena devojčica (14) koja je pre 4 dana nestala u Borči, na Putu za Crvenku

Demantovano trovanje pasa u Borči, u pitanju je zarazna virusna infekcija kod pasa