in

U Borči smeće na kontejnerima, a kontejneri na pešačkom

Pre samo dva dana sugrađani su na društvenim mrežama objavili fotografiju koja nažalost oslikava ružne navike određenog broja sugrađana iz Borče.

Naime, na fotografiji su kontejneri u Borči, a na kontejnerima džakovi sa smećem.

Neko je bio suviše lenj da kontejnere otvori kako bi smeće smestio u njih. Bilo je jednostavnije samo nabaciti džakove na kontejner i produžiti dalje.

Gledam i čudim se…  stvarno treba postaviti kamere i debelo kažnjavati… – stoji u jednom od komentara

Kako sugrađani tvrde, u pitanju su zapravo radnici koji iznose smeće iz obližnjih kafića i drugih ugostiteljskih objekata, a mnogi se slažu da je za ovakvo ponašanje potrebno uvesti kažnjavanje. 

Žao nam je što oni koji ovako ostavljaju smeće ne shvataju da stvaraju veći problem, jer džakovima koje ostave na ovaj način zapravo blokiraju poklopac kontejnera.

Komšije koje nakon toga donesu svoje smeće imaju samo dve mogućnosti. Prva je da džak sa kontejnera sklone, iako nije njihov, kako bi imali mogućnost da bace svoje smeće u kontejner. Druga je da jednostavno i oni svoje smeće ostave van kontejnera.

A smeće koje se nalazi van kontejnera stvara dodatni rizik da psi, kojih na ulicama ima poprilično, cepaju džakove i raznose smeće unaokolo!

Ono što je mnogima upalo u oči je i činjenica da su kontejneri postavljeni na samom pešačkom prelazu čime su ugroženi svi učesnici u saobraćaju.

Apelujemo na sve sugrađane i ugostitelje iz Borče, da smeće odlažu u kontejnere, a na Gradsku čistoću da kontejnere ne postavlja na pešačke prelaze.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Sugrađani u Krnjači danas će biti bez struje zbog radova

    Trula ograda Pančevačkog mosta rizik za svakoga od nas