in

U beogradskim vrtićima i dalje mali broj dece, manje od 7 odsto upisanih

Kako je rekao gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, drugog dana rada beogradskih vrtića beleži se blagi porast broja dece. Danas je u vrtiće došlo 3.966 mališana, što je 536 više u odnosu na jučerašnji dan. 

I danas u vrtićima sve protiče bez problema. Prosvetna isnpekcija je već od juče na terenu, proverava ispunjavanje svih mera za bezbednost dece i zaposlenih, i do sada nije bilo primedbi – rekao je Gak.

Broj mališana koje su roditelji jutros doveli u vrtiće je zapravo i dalje manji od sedam odsto, u odnosu na broj svih upisanih mališana u beogradskim državnim vrtićima.

Roditelji su se juče uverili da su vrtići potpuno opremljeni i spremni za rad i u vreme epidemije, kao i da je zbog toga danas očekivano povećan broj dece.

Ipak, broj dece u predškolskim ustanovama je i dalje drastično manji prvobitno prijavljenog broja ili broja od 20.000 koliko su nadležni očekivali da će dece biti u vrtićima.

Roditelji koji moraju nazad na radna mesta ne bi trebali da brinu o bezbednosti dece koja su lako prihvatila sva nova pravila ponašanja u njihovim vrtićima – zaključio je Gak.

Kako Gak dodatno navodi, važno je da svi nastave da se ponašaju odgovorno i da se pridržavaju mera zaštite dok god je virus korona prisutan.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    prijemni ispit

    Velika matura od 4 do 6.juna

    Danas počinju online prijave za pomoć građanima u iznosu od 100 evra