in

Trudnici preti kazna od 2 do 12 godina zatvora

Trudnici preti kazna od 2 do 12 godina zatvora - 04.11.2013
Trudnici preti kazna od 2 do 12 godina zatvora - 04.11.2013

Borčanka, Sanja Todorović (22) izgubila je život na pešačkom prelazu kada je na nju naletela trudnica u osmom mesecu, Jovana Jolović (31), supruga bivšeg fudbalera Nikole Jolovića (34.). Jolovićevoj preti kazna od 2 do 12 godina zatvora, prenose novine Alo.

Nesreća koja se dogodila preksinoć oko 22:20 časova na pešačkom prelazu izazvala je burne reakcije sugrađana i dovela ozbiljno u pitanje bezbednost ove deonice puta, koji je neosvetljen i bez semafora. Nažalost, još jedan život je izgubljen zbog nemarnosti vozača i loših, kobnih uslova Zrenjaninskog puta.

Prema nezvaničnim informacijama, Sanja Todorović je prešla prvu traku puta kada ju je u velikoj brzini udario „mercedes“ koji se kretao iz pravca Borče prema Beogradu, kojim je upravljala trudnica u osmom mesecu, Jovana Jolović.

04.11.2013 - Zrenjaninski put ograničenje brzine

Od silnog udarca, devojka je letela 50 metara i nažolost ostala na mestu mrtva. Policija sumnja se da je Jolovićeva vozila brzinom do 100 kilometara na sat, što je naravno veća od propisane, zbog čega nije mogla na vreme da reaguje i zakoči.

“Na mestu tragedije su mi ispričali da je Sanja htela da pređe na suprotnu stranu i da ju je vozač iz prve trake propustio, ali da ju je u drugoj traci udario automobil. Čuo sam da je udarac bio veoma jak, a koliko sam sam uspeo da vidim, na mestu nesreće nije bilo tragova kočenja”- izjavio je Živko Todorović, otac nesrećne devojke.

Sanja Todorović je još jedna žrtva crnog Zrenjaninskog puta koji preti svim sugrađanima svojim neadekvatnim uslovima, neosvetljenošću i čestom nemaru vozača. Sanja je bila jedinica a kobne večeri se vraćala iz grada i poslednji put kročila na dotičnu deonicu puta…

Žena me je pozvala i rekla da naše Sanje više nema. Izašao sam na ulicu da vidim šta se dogodilo, ali mi policija nije dala da priđem. Nisam mogao da poverujem da više nije živa, da je nema...”, u suzama je pričao Sanjin otac Živko.

Protiv Jolovićeve će policija podneti krivičnu prijavu za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i preti joj kazna od 2 do 12 godina zatvora.

I dalje se u čudu pitamo, još koliko života treba da bude izgubljeno na crnom Zrenjaninskom putu da bi nadležni preuzeli mere za povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju na ovoj deonici! Mladi život je izgubljen, porodica ostala bez jedinice a Zrenjaninski put upisuje još jednu žrtvu željnu života.

Apelujemo na sve vozače da poštuju saobraćajne propise i moralno sa savešću upravjaju svojim vozilom kako se ne bi dešavale nesreće. Takođe, apelujemo na nadležne da bi ovo trebala biti poslednja opomena za povećanje bezbednosti Zrenjaninskog puta.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

  1. treba je kazniti maksimalnom kaznom od 12 godina bez obzira na trudnocu,pa neka se porodi u zatvoru i neka njeno dete odrasta u zatvoru.da li je ova nesrecna devojka imala pravo da prozivi svoju mladost i da bude trudna i postane srecna majka .zalosno je sve ovo.takvu stoku koja divlja beogradskim ulicama treba staviti iza resetaka da nikada ne ugledaju svetlost dana.

    • Ne mozete tako da pricate a da ne poznajete i drugu stranu. Vi ne znate kako je u tom delu Zrenjaninskog puta. Daleko od toga da je branim ali dete nije nista krivo da bi odrastalo u zatvoru. Osim toga ko ste vi da sudite, kada niste ni bili tamo, niti poznajete g – dju Jolovic.Komentar…

  2. Ja znam kako je bas na tom pesackom…pusti me jedna strana a druga me zaobilazi dok ja drzim dvoje dece oko mene i tako svaki dan……Bahatost nista drugo!!Licno poznajem porodicu Jolovic i bas iz tog razloga ne mogu da shvatim prebrzu voznju a znaju da je tu pesacki i koliko je ne bezbedno preci ulicu…..Sa druge strane nije mi jasno zasto niko ne pise peticiju za pravljenje pasarele ??Ne znam da li ste upuceni ali na tom pesackom je uradjeno sve da se postavi semafor i to tako stoji vec skoro godinu dana samo nema ko da ga postavi….

Saobraćanja nesreća Zrenjaninski put, poginuo pešak

Na Zrenjaninskom putu trudnica kolima usmrtila devojku na pešačkom prelazu

Od 17 časova Borča bez telefonskog signala