in

Tri meseca žrtvovanja za 120km/h

Rekonstrukcija nadvožnjaka, pruga, Pančevački most, LOBI

Kao što smo i najavili, od 5. maja je zatvoreno isključenje sa Pančevačkog mosta prema naseljima leve obale. Prema prvim prognozama ovaj deo puta biće zatvoren čak do 12. avgusta, a takođe je zatvoreno i uključenje sa Zrenjaninskog puta na Pančevački put.

Bilo je neophodno zatvoriti ove delove veoma važne saobraćajnice za ovaj deo Beograda zbog izvođenja radova na unapređenju železničkog saobraćaja. Postojeća pruga se proširuje i pravi po novim standardima. Iz tog razloga nadvožnjak preko kog je pruga trasirana morao je biti srušen i napravljen nov jer stari ne ispunjava nove standarde. Kada rekonstrukcija bude završena ovom deonicom vozovi će moći da se kreću brzinom od 120km/h.

Dakle demontirana je stara čelična konstrukcija i u toku je izgradnja potpuno nove na oba nadvožnjaka. Zatim radi se rekonstrukcija postojećih stubova, na manjem nadvožnjaku će biti ugrađeno 11 novih šipova a na novom 13.

Kada se završe radovi na ojačavanju stubova i postavljanju novih šipova počeće se sa postavljanjem novih čeličnih elemenata mostovske konstrukcije. Ove elemente izradiće Mostogradnja u Batajnici. Radove izvodi beogradska „Mostogradnja“, a nosilac posla koji vredi oko 4-5 miliona dolara je kompanija „RZD International“.

Rekonstrukcija nadvožnjaka, pruga, Pančevački most, LOBI

Saglasni smo da privremeno skretanje sa Pančevačkog puta prema Zrenjaninskom nije adekvatno izgrađeno, tačnije da je moralo da bude normalno asfaltirano kako ne bi štetilo trapu automobila i kako bi prolazak trajao što kraće a gužve se na taj način smanjile.

Bilo kako bilo, kada se radovi završe ono što ostaje je nova efikasnija železnica i veliko poboljštanje železničkog saobraćaja koje će biti od velike važnosti za prevoz robe i putnika mnogo većom brzinom.

Izvor: beobuild.rs

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Objasnite ZM da voz od Dunav stanice do stanice Krnjaca ne moze da dostigne tu brzinu jer je razdaljina oko 2km. A mogli su da organizuju besplatan prezoz beovozom preko mosta za ljude kojima odgovara.

27. kolo PSL: Dinamo dolazi po bodove u Borču

Udes na Zrenjaninskom putu, jedna osoba povređena