in

Švercovanje dobilo novu cenu – 6.000 dinara

Na današnjoj sednici Gradskog veća doneta je jedna novina o gradskom prevozu a to je kazna za putnike bez karte. Ona će iznositi 6.000 dinara.

Tačnije, ako putnik bude zateknut od strane kontrole bez karte, prvo će mu biti ponuđeno da kupi posebnu kartu kako bi nastavio vožnju. Kupovinom ove karte putnik može da nastavi vožnju do kraja dana u kome je karta izdata, izuzev minibuseva.

Ukoliko putnik ne želi da kupi ovu kartu, njegovi podaci upisuju se u službenu evidenciju i stavljaju na uvid ovlašćenom službenom licu radi izdavanja prekršajnog naloga. Ukoliko je komunalni policajac prisutan, on će licu izdati prekršajni nalog.

Kazna od 6.000 dinara sledi za onog putnika koji ne želi da pokaže putnu ispravu ili nema važeću kartu.

Ako ipak dođe do izdavanja kazne, putnik može u narednih osam dana da je plati upola cene – 3.000 dinara. Postoji i mogućnost da kaznu plati na licu mesta u iznosu od 2.000 dinara.

Pravilnik bi trebalo da bude potvrđen od strane Skupštine grada u naredne tri nedelje.

 

Pretučen kontrolor GSP-a

Kontrolor GSP-a Aleksandar Milenković pretučen je sinoć na stanici „Filip Višnjić“ u Zemunu. Oko 20.30 vršio je svoju dužnost i pregledao karte na autobuskoj liniji 84 kada je mladiću starosti između 20 i 25 godina zatražio kartu na uvid.

„Imao je slušalice na ušima i nije reagovao na moju molbu da mi pokaže kartu. Delovao je kao da je pod uticajem neke opojne supstance. Ponovio sam pitanje, on je skinuo slušalice i istrčao iz autobusa. Ja sam sišao za njim, i tada me je napao, šutnuo dva puta u nogu i ja sam pao. Podigao sam se i opet me je dva puta udario u nogu i u glavu. Na VMA su mi konstatovali prelom zgloba palca i povrede glave“, opisuje Aleksandar.

Od 1. septembra ovo je drugi napad na kontrolore. Osuđujemo svaki vid nasilja, pa tako i ovaj prema kontrolorima GSP-a, i nadamo se da će počinioci odgovarati za svoja dela.

 

Smatrate da su Vam povređena prava u vozilima javnog prevoza?

Ako je Vaš odgovor DA, treba da se obratite beogradskoj Službi za komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Beokom“.

„Dovoljno je da nam kažu vreme i liniju na kojoj su bili i utvrdićemo o kome se radi“, kaže Darko Glavaš direkor „Beokoma“.

Građani mogu podneti pritužbe svakog dana od 7 do 22 h besplatnim pozivom na telefon 0800-11-0011 ili na 30-90-007.

 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Deponija u blizini škole u Padinskoj skeli -2014

    Deponija u blizini škole i vrtića u Padinskoj Skeli

    Udaren pešak na pešačkom prelazu kod Putnika - 2014

    Oboren pešak na pešačkom prelazu kod Putnika