in

Sutra suzbijanje komaraca iz aviona na levoj obali

Prema saopštenju Zavoda za biocide, sutra konačno možemo očekivati zaprašivanje komaraca iz aviona na levoj obali Dunava.

Obaveštavamo vas da će Zavod za biocide i medicinsku ekologiju izvoditi akcije suzbijanja odraslih formi komaraca iz aviona na levoj obali Dunava, od Pančevačkog mosta do Kovilova

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca će se vršiti u periodu od 17.00 do 21.00 čas. Akcija će biti sprovedene ukoliko vremenske prilike budu adekvatne.

Preparat koji se koristi za suzbijanje odraslih formi komaraca iz aviona je namenjen za suzbijanje odraslih jedinki komaraca u otvorenom prostoru i to primenom sa zemlje iz uređaja za termalno zamagljivanje, odnosno iz ULV uređaja za hladno zamagljivanje, kao i primenom iz vazduha, priskanjem iz aviona.

U Uputstvu za upotrebu predmetnog preparata stoji da je od dejstva preparata potrebno zaštititi korisne medonosne pčele. Saglasno navedenom, odgajivači pčela su dužni da preduzmu potrebne mere zaštite i to:

  1. zatvaranje leta košnice;
  2. privremeno preseljavanje.

Vreme trajanja dejstva preparata koji će se koristiti za suzbijanje komaraca iz aviona, navedenog dana je 5 sati posle izvršenog tretmana.

Nadamo se da će se broj komaraca konačno samnjiti posle ovakvog zaprašivanja, jer na levoj obali postalo je nemoguće izaći u šetnju.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ulice na levoj obali hronično obolele od kratera

I ove godine Barsin fudbalski kamp u Kovilovu