in

Sutra se održava manifestacija „Prelivački kotlić 2017“

Udruženje građana “Preliv” sutra, u subotu 3. juna, organizuje manifestaciju “Prelivački kotlić 2017” na nasipu pored Preliva. Za one koji ne znaju Preliv se nalazi iznad Besnog Foka.

Cilj manifestacije jeste negovanje tradicije, običaja i kulture ovog podneblja uz dobro druženje i zabavu, sa prisustvom sportsko-takmičarskog duha.

„Prelivački kotlić“ se održava po drugi put na levoj obali Dunava pa organizatori veruju da će i ove godine okupiti veliki broj vrsnih majstora u spremanju gulaša, a cela manifestacija biće propraćena kako kulturnim tako i sportskim sadržajima.

Program manifestacije:

  • 07.30 – 08.00 Okupljanje ekipa
  • 08.00 – 12.30 Takmičenje u kuvanju Gulaša
  • 12.30 – 13.00 Proglašenje pobednika u kuvanju gulaša
  • 13.30 – 16.00 Druženje uz “Kotlić”

Prijavljivanje ekipa možete izvršiti putem broja telefona 066/860 2888, a cena učešća po ekipi skromnih je 2500 dinara.

U okviru programa će biti održan i turnir u malom fudbalu. Nastupiće i folklorni ansambl KUD PKB, a Udruženje žena „Etno Art“ iz Ovče će prirediti etno izložbu.

Na kraju programa, najboljim takmičarima u spremanju gulaša biće podeljene prigodne nagrade.

Još jedna manifestacija pride

Pored pomenute manifestacije održava se i manifestacija “Dani polja strnih žita” koju organizuje poljoprivredna služba “Padinska Skela”.

Ova manifestacija održaće se na oglednoj parceli kod aerodroma gazdinstva PKB Pionir sa početkom od 11.30.časova, nakon čega će biti zajedničko druženje na “Kotliću”.

Pozivamo sve sugrađane da svojim prisustvom podrže i uveličaju manifestaciju za koju se nadamo da će opstati i u narednim godinama.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Poštovani,hteli smo da prisustvujemo manifestaciji „Prelivački kotlić 2017“.S obzirom da ne živimo na levoj obali Dunava,i nismo upućeni gde se nalazi nasip pored Preliva.Porodično okupljeni nismo uspeli da vas pronađemo,tako da nas je put odveo u drugom pravcu.Bilo bi poželjno da u buduće kad organizujete manifestacije putokazom pomognete sugrađanima da dođu do vas.Smatramo da opština Palilula nije samo do Besnog Foka,nego da tu spada i Preliv.

Sprema se teren za jubilarni 25. Vidovdanski turnir (FOTO)

Oprezno preko Pančevca jer nedostaje 15 metara ograde