in

Sugrađani mogu anonimno prijaviti zagađivače udruženju Eko Pančevački rit

Udruženje Eko Pančevački rit iz Borče više puta je do sada upozoravalo na to da bahati preduzetnici i firme koriste levu obalu kao svoju ličnu divlju deponiju, kako bi uštedeli novac i uvećali dobit ne hajući za sve nas koji ovde živimo.

Ovako su pojedini vlasnici: auto otpada, auto servisa, auto limari, auto električari i drugi započeli novu 2020 godinu izbegavajući zakonsku obavezu da otpad iz svoje delatnosti predaju ovlašćenom operateru uništavajući tako našu životnu sredinu. Neki su čak i svoj otpad palili praveći tako još veću štetu životnoj sredini kao da trenutno zagađenje vazduha nije dovoljno. – stoji u objavi ovog udruženja

Baš zato aktivisti udruženja Eko Pančevački rit apeluju na sugrađane sa leve obale da fotografišu svako vozilo koje primete da istovara otpad u našu životnu sredinu i fotografije dostave udruženju na broj 064/0620-344.

Kako kažu u udruženju već znaju način da zakonskim putem sankcionišu nesavesne izvršioce, ali je za zakonske poteze potrebno imati dokaze.

Moramo se svi uključiti u ovoj nemilosrdnoj borbi za očuvanje i unapređenje naše životne sredine protiv neodgovornih pojedinaca jer smo stigli na ivicu ponora. Rezervnu životnu sredinu nemamo.

Podsećamo sugrađane da na ovakvim fotografijama nesavesnih privatnika mora biti vidljiva ili registarska oznaka ili firma.

Takođe apelujemo na sugrađane da ne ugrožavaju svoju bezbednost već ovakve zagađivače fotografišu sa bezbedne udaljenosti.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    U čast Bogojavljenja plivanje za Časni krst tradicionalno na Adi

    U martu za osmake proba male mature na računaru?