in ,

Stiže li hi-tech život i na levu obalu ?

Dugo najavljivani srpsko-kineski industrijski park u Borči uskoro bi mogao da počne da se gradi.

Naime, nedavno je oglašen rani javni uvid povodom izrade prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta „Srpsko-kineski industrijski park Mihajlo Pupin“.

Prostornim planom obuhvaćena je površina od oko 483,5 hektara.

Plan većim delom obuhvata teren sa severozapadne strane tzv. Severne tangente, saobraćajnice koja vodi neposredno od mosta „Mihajlo Pupin“, na levoj obali Dunava, koji spaja Zemun i Borču.

Celokupna teritorija plana predviđena je kao građevinsko područje, podeljeno na površine javne (saobraćajne, komunalne i infrastrukturne) i ostale namene (privredne zone i komercijalne delatnosti).

 

Funkcionalno, budući industrijski park podeljen je na tri zone: Internacionalni komercijalni centar, Industrijski park i Haj-tek park.

Internacionalni komercijalni centar predviđen je kao kompleks u okviru koga će se naći berza za razmenu robe, logistički i skladišni centri, restorani i šoping centar, maloprodajni objekti i slično.

Industrijski park zauzima najveću površinu kompleksa. U okviru njega predviđena je izgradnja industrijskih postrojenja, skladišta, poslovnih zgrada, stambenih prostora, pratećih sadržaja kao i zgrada za upravljanje parkom.

Haj-tek parku visokih tehnologija predviđena je gradnja poslovnih zgrada namenjenih razvoju visokih tehnologija, poslovnio-administrativnih prostora kao i pratećih sadržaja – restorana i maloprodajnih objekata itd.

 

Park će ukupno obuhvatiti površinu od 320 hektara, od čega je 20 hektara određeno za stanovanje, a predviđeni broj stanovnika je 3.750, dok se planira da skoro 10.000 (tačnije 9.886) ljudi tu radi.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Jovičić podneo ostavku i najavio borbu za odbranu svoje časti

Usvojeno nešto manje od 50% žalbi za upis u vrtiće