in

Stiglo nam je proleće! Otvorite prozore duše

Stiže proleće, otvorite prozore duše
Stiže proleće, otvorite prozore duše

Ovog i svakog narednog jutra otvorite prozore duše i pustite u nju svežniu i lepotu novog dana jer juče počelo najlepše, najzelenije i najcvetnije doba – proleće!

Juče tačno u 11.19 u naše krajeve stiglo je najlepše godišnje doba – proleće! Na dan početka proleća Sunce je izašlo u 5.41 a zašlo u 17.51. Obdanica je trajala 12 sati i 10 minuta a noć 11 sati i 50 minuta.

Sučano i toplo vreme nam je poželelo dobrodošlicu proleću. Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, temperatura će nam i u narednim danima biti naklonjena. Već prvog dana smo imali temperaturu od oko 21° Celzijusa a danas drugog dana proleća ona će biti za dva stepena viša.

Stiže proleće, otvorite prozore duše

Slične temperature pri dolasku kalendarskog proleća merene su i prethodne nekoliko godine.

Letnje računanje vremena počeće u noći između 25. i 26. marta kada časovnike treba pomeriti jedan sat unapred. U Srbiji je letnje računanje vremena uvedeno 27. marta 1983. godine.

Od 1995. godine satovi su pomerani u poslednjoj sedmici septembra na osnovu odluka koje je donosila Vlada a pre osam godina donet je novi zakon kojim je letnje računanje vremena usklađeno sa Evropskom unijom.

Uživajte u toplim prolećnim danima vođeni mišlju Ive Andrića: „Ništa živ čovek ne može izgubiti što mu jedno proleće ne bi moglo povratiti, niti može čovek biti trajno nesrećan dok Bog daje da se duša leči zaboravom i zemlja obnavlja prolećem.

Uživajte u lepom vremenu posle duge i hladne zime!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Srbijašume donirale 12 sadnica školi „Jovan Ristić“ u Borči

    Radnik u Krnjači pao sa skele na gradilištu