in

Štednja: ulična rasveta na levoj obali u prekidu

ŠTEDNJA: Isključeno ulično osvetljenje na levoj obali

Ulično osvetljenje na levoj obali Dunava bilo je isključeno zbog mera štednje električne energije i trenutne situacije u termoelektranama. Najteža noć je pred nama, moramo da sačuvamo Kostolac i TENT.

Leva obala Dunava je u mraku jer je isključeno ulično osvetljenje zbog trenutne situacije u termoelektranama i smanjene proizvodnje električne energije.

Nadležni su uputili apel građanima da racionalno koriste električnu energiju a oni će se boriti svim sredstvima da ne dođe do najgoreg scenarija.

„Kada je TENT A u pitanju, imamo veliki poblem zato što je Sava kod Obrenovca na najvišim kotama i borba je sa santimetrima kod TENT-a A. Nivo Save tu je sada 48 cm u odnosu na naš nasip i danima imamo razne aktivnosti da se sve tu predupredi. Prave se dodatni bedemi, rade žandarmerija i vojska jer je došlo do dodatnog poremećaja na TENT-u A kod Obrenovca“, rekao je Aleksandar Antić

Moramo da sačuvamo Kostolac i TENT

Elektroenergetski sistem Srbije je ugrožen ali EPS ulaže sve moguće napore da ga održi. Ključno je sačuvati Kostolac, koji radi u punom kapacitetu jer je glavni proizvođač struje, kao i termoelektranu „Nikola Tesla”.

ŠTEDNJA: Isključeno ulično osvetljenje na levoj obali

„Iskren ću biti – sitacija je alarmanta i veoma teška. EPS će, kao i do sada, održati ovaj sistem, i bitka koja se vodi nije samo za trenutnu situaciju, jer moramo da sačuvamo i termoelektrane ‘Nikola Tesla’ (TENT) i ‘Kostolac’ i zbog sutra, pošto su to naša dva nakritičnija sistema u održavanju stabilnosti elektroenergetskog sistema„, rekao je Aleksandar Obradović v.d. generalnog direktora EPS-a.

Zbog povećanog vodostaja reka baš kod termoelektrana, trenutno se vode bitke za Kostolac i TENT. Elektroenergetski sistem je ozbiljno ugrožen ali EPS će uspeti da ga održi.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    BRAVO: Od SMS poruka do sada najmanje 72 miliiona dinara

    BRAVO! Od SMS poruka do sada najmanje 72 miliona dinara

    Dom za stare “Mitrović”u Borči

    Dom za stare „Mitrović” u Borči spremio deset mesta za ugrožene