Štednja: ulična rasveta na levoj obali u prekidu - www.lobi-info.rs

Štednja: ulična rasveta na levoj obali u prekidu

2 minuta za čitanje
ŠTEDNJA: Isključeno ulično osvetljenje na levoj obali

Ulično osvetljenje na levoj obali Dunava bilo je isključeno zbog mera štednje električne energije i trenutne situacije u termoelektranama. Najteža noć je pred nama, moramo da sačuvamo Kostolac i TENT.

Leva obala Dunava je u mraku jer je isključeno ulično osvetljenje zbog trenutne situacije u termoelektranama i smanjene proizvodnje električne energije.

Nadležni su uputili apel građanima da racionalno koriste električnu energiju a oni će se boriti svim sredstvima da ne dođe do najgoreg scenarija.

„Kada je TENT A u pitanju, imamo veliki poblem zato što je Sava kod Obrenovca na najvišim kotama i borba je sa santimetrima kod TENT-a A. Nivo Save tu je sada 48 cm u odnosu na naš nasip i danima imamo razne aktivnosti da se sve tu predupredi. Prave se dodatni bedemi, rade žandarmerija i vojska jer je došlo do dodatnog poremećaja na TENT-u A kod Obrenovca“, rekao je Aleksandar Antić

Moramo da sačuvamo Kostolac i TENT

Elektroenergetski sistem Srbije je ugrožen ali EPS ulaže sve moguće napore da ga održi. Ključno je sačuvati Kostolac, koji radi u punom kapacitetu jer je glavni proizvođač struje, kao i termoelektranu „Nikola Tesla”.

ŠTEDNJA: Isključeno ulično osvetljenje na levoj obali

„Iskren ću biti – sitacija je alarmanta i veoma teška. EPS će, kao i do sada, održati ovaj sistem, i bitka koja se vodi nije samo za trenutnu situaciju, jer moramo da sačuvamo i termoelektrane ‘Nikola Tesla’ (TENT) i ‘Kostolac’ i zbog sutra, pošto su to naša dva nakritičnija sistema u održavanju stabilnosti elektroenergetskog sistema„, rekao je Aleksandar Obradović v.d. generalnog direktora EPS-a.

Zbog povećanog vodostaja reka baš kod termoelektrana, trenutno se vode bitke za Kostolac i TENT. Elektroenergetski sistem je ozbiljno ugrožen ali EPS će uspeti da ga održi.

Leave a Reply

BRAVO: Od SMS poruka do sada najmanje 72 miliiona dinara
Prethodna priča

BRAVO! Od SMS poruka do sada najmanje 72 miliona dinara

Dom za stare “Mitrović”u Borči
Sledaća priča

Dom za stare „Mitrović” u Borči spremio deset mesta za ugrožene

Poslednje od Vesti