Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Srednjoškolci pritekli u pomoć starijem čoveku u Borči

u Vesti od

Jutros, nešto pre 07.00 časova, u ulici Ranka Miljića u Borči, starijem čoveku je pozlilo na ulici, pa je pao i izgubio svest. 

Sugrađani su odmah reagovali, ali posebno se izdvojilo dvoje mladih, po pretpostavci srednjoškolaca, koji su ovom čoveku prvi pritekli u pomoć.

Deku su odmah pridigli da sednne, a sugrađani su brzo reagovali, doneli vodu i šećer i pozvali Hitnu pomoć. Ovo dvoje mladih, dečko i devojčica, posebno su iznenadili sugrađane, jer su brzo reagovali, a dečak je svoju Bonžitu ponudio deki kako bi mu povratio energiju.

Za nas odrasle se podrazumeva da ćemo stati i pomoći, ali divno je da su nam deca stvarno veliki ljudi. – rekla nam je sugrađanka koja je bila prisutna.

Sugrađani su uspeli i da na osnovu podataka iz lične karte ovog starijeg čoveka, pronađu njegove članove porodice i obaveste ih o dešavanjima, što je verovatno sprečilo dodatnu brigu za porodicu 

Zanimljivo:  Danas i zvanično počela grejna sezona u Beogradu
Ranka Miljića

Pošto nije bilo potvrđeno da je ekipa Hitne pomoći izašla na ovaj poziv, kontaktirali smo Mirka Lutovca, saradnika za kontakt sa medijima u Hitnoj pomoći. 

Gospodin Lutovac, inače naš sugrađanin sa leve obale, potvrdio nam je da je Hitna pomoć jutros imala samo jedan poziv sa javnog mesta i da je to lice prevezeno u bolnicu Sveti Sava.

Stvarno smo ponosni na našu decu, jer su pokazali da su sposobni i brižni i da od njih mnogi mogu puno da nauče.

Foto: Ilustracija

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh