Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Srednjoškolci pritekli u pomoć starijem čoveku u Borči

u Vesti od
Bitolj – Restoran i kafana

Jutros, nešto pre 07.00 časova, u ulici Ranka Miljića u Borči, starijem čoveku je pozlilo na ulici, pa je pao i izgubio svest. 

Sugrađani su odmah reagovali, ali posebno se izdvojilo dvoje mladih, po pretpostavci srednjoškolaca, koji su ovom čoveku prvi pritekli u pomoć.

Deku su odmah pridigli da sednne, a sugrađani su brzo reagovali, doneli vodu i šećer i pozvali Hitnu pomoć. Ovo dvoje mladih, dečko i devojčica, posebno su iznenadili sugrađane, jer su brzo reagovali, a dečak je svoju Bonžitu ponudio deki kako bi mu povratio energiju.

Za nas odrasle se podrazumeva da ćemo stati i pomoći, ali divno je da su nam deca stvarno veliki ljudi. – rekla nam je sugrađanka koja je bila prisutna.

Sugrađani su uspeli i da na osnovu podataka iz lične karte ovog starijeg čoveka, pronađu njegove članove porodice i obaveste ih o dešavanjima, što je verovatno sprečilo dodatnu brigu za porodicu 

  Policija će meriti brzinu 24 časa neprekidno ručnim radarima
Ranka Miljića

Pošto nije bilo potvrđeno da je ekipa Hitne pomoći izašla na ovaj poziv, kontaktirali smo Mirka Lutovca, saradnika za kontakt sa medijima u Hitnoj pomoći. 

Gospodin Lutovac, inače naš sugrađanin sa leve obale, potvrdio nam je da je Hitna pomoć jutros imala samo jedan poziv sa javnog mesta i da je to lice prevezeno u bolnicu Sveti Sava.

Stvarno smo ponosni na našu decu, jer su pokazali da su sposobni i brižni i da od njih mnogi mogu puno da nauče.

Foto: Ilustracija

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh