in

Sestre Moldovan bronzane na Svetskom kupu!

olivera i nikolina moldovan svetski kup 2016

Naše sugrađanke i jedne od najuspešnijih sportistkinja sa leve obale sestre Nikolina i Olivera Moldovan još jednom su briljirale i ovog puta osvojile bronzanu medalju na Svetskom kupu u češkim Račicama.

One su učestvovale u trci na 500 metara i trku su završile sa vremenom 1:44,661 sekund iza prvoplasiranih Ukrajinki Ine Hriščun i Anastalije Todorove 1:42,550 i drugoplasiranih Nemica Tine Dice i Fransiške Veber 1:42,600.

Jako sam srećna što smo Nikolina i ja osvojile bronzanu medalju na 500 metara. Ovo je ujedno naša prva medalja na Svetskim kupovima u ovoj disciplini. Nas dve smo poznate da smo sve bolje kako sezona odmiče, pa nam ovaj početak malo remeti planove s medaljama. Ova sezona je jako dobro počela“, izjavila je Olivera Moldovan.

Zatim najavljuje velika očekivanja i zahuktavanje pred Olimpijske igre u Riju.

Prezadovoljna sam ovom medaljom. Prva sezona da smo odličnjoj formi već u maju. Ide nam dvosed odlično. Složne smo, a i s planom našeg trenera pokazale smo da možemo da budemo sve bolje u nastavku. Finalna trka je bila teška i napeta do kraja i drago mi je što se završila u našu korist. Za mesec dana nas čeka EP. Takmičićemo se u ovom sastavu. Oćekivanja su ogromna, jer nam je to generalna proba pred Olimpijske igre u Riju„, kaže Olivera.

Pored njih učestvovalo je još srpskih takmičara na ovom takmičenju. Milica Starović i Dalma Ružičić-Bendek u finalu K2-500 zauzele su 7. mesto sa vremenom 1:46,006. Marku Tomićeviću je izmaklo treće mesto za osam hiljaditih delova sekunde u jednosedu na 1.000 metara i imao je vreme 3:35,850. Dejan Pajić u istoj disciplini ostvario je sedmo mesto sa vremenom 3:39,261.

Zatim u trci dvoseda na 200 metara Nebojša Grujić i Marko Novaković osvojili su peto mesto (32,378 sekundi). Dok je mlada srpska kanuistikinja Nikolina Mijušković osvojila 7. mesto u finalu jednokleka na 200 metara (52,038 sekundi). Dvosed na 1.000 metara Milenko Zorić i Simo Boltić u finalu je zauzeo osmo mesto (2:30,492).

Vladimir Torubanov osvojio je drugo mesto u kajaku jednosedu sa vremenom 1:37, 984 u disciplini K1-500. Na takmičenju u jednosedu na 200 metara, Marko Novaković završio je na šestom mestu u A finalu, dok je Marko Dragosavljević u B finalu doveslao do sedmog mesta.

Čestitamo svim našim kajakašima na ostvarenim plasmanima i želimo im još bolje rezultate u narednim takmičenjima! 🙂

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Stajalište „Sebeš mokri“ danas u Beogradskoj hronici

    Put od BSK Borče do finala Lige šampiona