Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Saobraćajci vrebaju jer počinje akcija “Blic maraton”!

u Vesti od

Uprava saobraćajne policije sprovešće naredne nedelje sprovešće akciju “Blic maraton”. Da li znate šta to znači?

Tokom pomenute akcije “Blic maraton” biće pojačana kontrola brzine kretanja vozila tokom 24 sata, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Brzina će se meriti ručnim radarima, radarima u sistemima video-nadzora i uređajima za merenje brzine u presretačima, navodi se u saopštenju.

Van naseljenih mesta brzina će se meriti na kritičnim deonicama puteva, a u naseljima u blizini obeleženih pešačkih prelaza i u zonama škola.

Brzina će se meriti ručnim radarima, radarima u sistemima video-nadzora i uređajima za merenje brzine u presretačima.

Zabranjeno tonsko snimanje vozača i kamere u patrolnim vozilima policije

Van naseljenih mesta brzina će se meriti na kritičnim deonicama puteva, a u naseljima u blizini obeleženih pešačkih prelaza i u zonama škola.

Zanimljivo:  Autobusi na linijama 96 i 85 ponovo voze redovnom trasom

Radarski uređaji će beležiti video-snimke i fotografije svih vozila koja se budu kretala brzinama većim od dozvoljenih, nakon čega će vozači biti zaustavljeni i sankcionisani za učinjeni prekršaj ili će se vlasnicima vozila dostavljati verodostojne isprave o prekršaju sa pozivom da plate propisanu kaznu ili da nadležnoj organizacionoj jedinici Ministarstva dostave podatke o osobi koja je počinila prekršaj.

Uočeno je da u zimskim uslovima vožnje svako prekoračenje brzine kretanja, pa i ono najmanje, znatno povećava rizik od nastanka saobraćajnih nezgoda i da su u tim uslovima najugroženiji pešaci.

Saobraćajna policija je tokom prošle godine sprovela dve celodnevne akcije „Blic maraton“ u kojim je zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja sankcionisano 5.300 vozača.

Zanimljivo:  U dvorište sugrađanke sleteo labud, nadležnih za pomoć nema
Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh