in

Saobraćajci vrebaju jer počinje akcija „Blic maraton“!

Uprava saobraćajne policije sprovešće naredne nedelje sprovešće akciju „Blic maraton“. Da li znate šta to znači?

Tokom pomenute akcije „Blic maraton“ biće pojačana kontrola brzine kretanja vozila tokom 24 sata, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Brzina će se meriti ručnim radarima, radarima u sistemima video-nadzora i uređajima za merenje brzine u presretačima, navodi se u saopštenju.

Van naseljenih mesta brzina će se meriti na kritičnim deonicama puteva, a u naseljima u blizini obeleženih pešačkih prelaza i u zonama škola.

Brzina će se meriti ručnim radarima, radarima u sistemima video-nadzora i uređajima za merenje brzine u presretačima.

Zabranjeno tonsko snimanje vozača i kamere u patrolnim vozilima policije

Van naseljenih mesta brzina će se meriti na kritičnim deonicama puteva, a u naseljima u blizini obeleženih pešačkih prelaza i u zonama škola.

Radarski uređaji će beležiti video-snimke i fotografije svih vozila koja se budu kretala brzinama većim od dozvoljenih, nakon čega će vozači biti zaustavljeni i sankcionisani za učinjeni prekršaj ili će se vlasnicima vozila dostavljati verodostojne isprave o prekršaju sa pozivom da plate propisanu kaznu ili da nadležnoj organizacionoj jedinici Ministarstva dostave podatke o osobi koja je počinila prekršaj.

Uočeno je da u zimskim uslovima vožnje svako prekoračenje brzine kretanja, pa i ono najmanje, znatno povećava rizik od nastanka saobraćajnih nezgoda i da su u tim uslovima najugroženiji pešaci.

Saobraćajna policija je tokom prošle godine sprovela dve celodnevne akcije „Blic maraton“ u kojim je zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja sankcionisano 5.300 vozača.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Od 1. februara nastavak akcije „Plivaj i uživaj“

    Predstava „Hotline“ i zanosna Mirka u Padinskoj Skeli