in

Romska deca iz Jabučkog na pozorišnom festivalu ASSITEJ-a

Sekretarijat za socijalnu zaštitu, u saradnji sa Udruženjem za razvoj pozorišta za decu i mlade, omogućio je romskoj deci iz socijalno ugroženih porodica besplatno gledanje pozorišnih predstava, saopšteno je iz ovog sekretarijata.

U četvrtak, 9. maja, otvoren je pozorišni festival ASSITEJ-a Srbije, koji će trajati do subote, 11. maja, pod nazivom „Pokrenimo priču” širom beogradskih pozorišta, u organizaciji Udruženja za razvoj pozorišta za decu i mlade.

Festival je otvorila naša najpopularnija, najprevođenija autorka za decu – Jasminka Petrović. Na festivalu će biti prikazane najbolje predstave za decu i mlade – za sve uzraste, u svim formama izvođačkih umetnosti.

Juče su predstavu pod nazivom „Legenda o mesečevoj princezi” gledala i deca iz naselja Jabučki Rit u pozorištu „Pinokio” u Zemunu, kao i predstavu pod nazivom „Mesingani konj” koja je na repertoaru u subotu, takođe u pozorištu „Pinokio” u Zemunu – rekla je Nataša Stanisavljević.

Kao domaćin festivala, Pozorište lutaka „Pinokio” na svojoj sceni ugostiće pet od ukupno devet predstava, dok se preostale predstave izvode na matičnim scenama u Beogradu – tri predstave na sceni UK „Vuk Karadžić”, Bitef teatra i Narodnog pozorišta u Beogradu. 

Sekretarijata za socijalnu zaštitu nastojaće i dalje da na najadekvatniji način odgovora na potrebe dece i mladih iz osetljivih kategorija, rekla je Stanisavljevićeva.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Prekinut štrajk u Republičkom geodetskom zavodu

Kuda će zapravo prolaziti autoput Beograd – Zrenjanin