in

Reorganizacija pijačnog platoa u Borči

Reorganizacija pijace u Borči, LOBI

JKP „Gradske pijace“ krenulo je u akciju obnavljanja i poboljšanja uslova trgovine pijaca širom Beograda. Na svakoj od pijaca koje se obnavljaju ili vrši reorganizacija radovi se izvode na određenim segmentima za koje je procenjeno da je to neophodno.

Pijaca u Borči, možemo slobodno reći najposećenija pijaca na levoj obali odabrana je da bude deo ove akcije. Konkretno na pijaci u Borči radi se na reorganizaciji pijačnog platoa.

Pijaca u Borči haos, LOBI

Od rekonstrukcije za sad ništa

Pre više od dve godine pisali smo o planiranoj rekonstrukciji pijace u Borči. Od toga za sad očigledno nema ništa. Pisali smo takođe i o problemima oko pijace u Borči, tačnije formiranju divljih pijaca i nereda koji vlada okolo.

Problem nije rešen. Komunalna policija dolazi i tera ljude koji prodaju na ulici ali to nije dugoročno rešenje. To može da traje večno. Rešenje bi bilo pružiti tim ljudima šansu i uslove da vrše trgovinu u zakonskim okvirima, a to podrazumeva rekonstrukciju i proširenje pijace.

Pozdravljamo odluku nadležnih da izvrše reorganizaciju platoa pijace u Borči ali ih podsećamo da nismo zaboravili obećanja i pozivamo ih da obiđu pijacu u Borči u subotu pre podne.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Pijaca treba da bude pijaca. Rešenje jenapraviti Buvljak van grada pa nek prodaje što ko hoće! U Francuskoj Buvlje pijace rade nedeljom, nema tezgi sve se stavi na pod ili ako neko sam donese sto. Ne naplućuje se ništa. Postoje pokretni restorani kao i wc i česma da se pije voda, do 14 časova pa do sledeće nedelje. Mnoge naše žene koje nemaju posao, šiju kući nedeljom to prodaju i od tog žive. Socijalu štede i kad dodju u Srbiju oni završavaju mnoge poslove oko svog domaćinstva!

Sudari na Zrenjanincu i Pupinovom mostu

Padobranac povređen prilikom pada