in ,

Razmatra se ponovno uvođenje određenih mera zbog rizika od korona virusa

Kako je istakao epidemiolog doktor Predrag Kon, epidemiološka situacija u Beogradu je ponovo zabrinjavajuća. Do pogoršanja situacije je došlo posle 5. juna kada su ograničenja javnog okupljanja bila na hiljadu, a kasnije potpuno ukinuta.

Zato će se ponovo uzeti u razmatranje uvođenje određenih mera, iako stručnjaci tvrde da neće ponovo biti drastičnih mera kako je to bio slučaj u prvom talasu korona virusa u Srbiji.

Krizni štab razmatraće zabranu poseta bolnicama, ograničavanje okupljanja na otvorenom, smanjivanje limita za okupljanja u zatvorenom, koji je trenutno 500 osoba, i obavezno nošenje maski u javnom prevozu i prodavnicama.

Član Kriznog štaba imunolog Srđa Janković upozorio je danas da ponovo postoji pretnja od razbuktavanja epidemije, ali da bi u ovom trenutku isključio preduzimanje ekstremnih mera, kao što je uvođenje policijskog časa, jer to ne bi bilo svrsishodno u ovoj fazi.

U protekla 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 5.438 osoba, registrovano je 96 novozaraženih, a jedna osoba je preminula.

Trenutno je u Srbiji 731 aktivni slučaj korone, dok je na respiratorima 19 pacijenata.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Mali maturanti u Kotežu, u petak proslavili završetak škole (VIDEO)

    Zbog radova na mreži, danas bez struje sugrađani u Glogonjskom ritu