in

Raspust počinje u petak, ostaje da se vidi da li će biti produžen

Đaci u Srbiji, sa izuzetkom Vojvodine u kojoj važi nešto drugačiji školski kalendar, još danas i sutra će biti u klupama, a onda ih od subote, 1. februara, očekuje drugi deo zimskog raspusta.

Predah od školskih obaveza sa velikim nestrpljenjem očekuju učenici, osnovci i srednjoškolci, nastavnici, ali i lekari pošto su zbog gripa i respiratornih infekcija već nedeljama prepune ambulante, a najveći broj obolelih je baš uzrasta od pet do 19 godina.

Koliko je situacija ozbiljna, najbolje svedoči podatak da je ministar prosvete Mladen Šarčević rekao da se već razmišlja o mogućem produžetku raspusta koji još nije ni počeo.

Da li će biti produžen raspust, zavisi od vremenske prognoze, jer kada temperatura padne virus gripa se brže širi. Pratićemo kako se to razvija, pa ćemo 12. ili 13. februara doneti odluku da li će raspust biti produžen kao prošle godine – navode iz Ministarstva prosvete

Drugi deo zimskog raspusta koji počinje 1. februara, regularno bi trebalo da traje do utorka 18. narednog meseca, kada bi đaci, posle Sretenja, trebalo da se vrate u đačke klupe.

Podsećamo, prošle godine je zbog gripa produžen zimski raspust.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Raspust obavezno produžiti tu celu nedelju do 21. januara, onda lepo od 24. januara u škole i vrtiće. U suprotnom, virusi će se samo širiti i broj obolelih rasti, praktično neće biti ni moguće održati školovanje po ustanovama.

Isključenja vode na levoj obali nastavljaju se i sutra

Topli dani za ovo doba godine izmamili vesnike proleća