in

Radovi na „Kineskom mostu“ teku po planu

Napreduje Kineski most
Napreduje Kineski most

Radovi na izgradnji mosta Zemun-Borča u Beogradu teku prema planovima i predviđenim rokovima, pa bi posao trebalo da bude gotov do oktobra 2014. godine, izjavio je menadžer projekta, predstavnik kineske firme CRBS Kang Ši Fej.

Izgradnja mosta Zemun-Borča odvija se po planu i očekuje se da bude završen najkasnije do oktobra iduće godine, tvrde kineski izvođači radova.

„Mislim da bi, ako ne bude nepredviđenih problema, posao mogao da se završi u roku. Ugovoreni rok ističe 27. oktobra 2014. godine“, rekao je Fej prilikom obilaska gradilišta na prilazu mostu kod Borče.

On je istakao da se radovi na mostu obavljaju prema najvišim bezbednosnim standardima, a poštuju se propisi i regulativa Kine i Srbije.

„Bitni su nam zaštita radnika i zaštita životne sredine. Nama je ovo prvi posao u Evropi i stalo nam je da se sve lepo odvija i završi“, istakao je Fej.

Radovi na Kineskom mostu se ne zaustavljaju ni po lošim vremenskim prilikama, pa je Vladina Uprava za bezbednost i zdravlje na radu danas po snegu i vetru obišla gradilište i uverila se da se poštuju bezbednosni standardi.

Radovi na "Kineskom mostu"„Radovi traju već 18 meseci i za to vreme dogodila se jedna teža i tri lakše povrede. Takva satistika dokaz je visokih bezbednosnih standarada“, rekla je državna sekretarka u Ministarsvu rada, zapošljavanja i socijalne politike Stana Božović. Takođe je podsetila da na izgradnji mosta Borča – Zemun radi oko 500 radnika, a među njima 280 iz Kine.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Požar u Krnjači

    U Krnjači opet požar

    Izbeglice iz Koteža

    Izbeglice iz Koteža žive u nehumanim uslovima