in

Radno vreme tokom proslave Dana državnosti

Mnogi građani raduju se produženom vikendu, zbog obeležavanja Dana državnosti (petak 15. i subota 16. februar), ali značajnih promena u radnom vremenu većine prodavnica neće biti.

Skoro svi supermarketi radiće po uobičajenom radnom vremenu, dakle biće otvoreni i u petak i u subotu. Ista situacija je i sa manjim prodavnicama. Ni tržni centri ne najavljuju izmene radnog vremena. Iz JKP „Gradske pijace“ navode da će sve pijace raditi uobičajeno za vreme državnog praznika.

Tokom predstojećeg praznika radiće dežurne pošte, kao i one na graničnim i adminstrativnim prelazima, dok će Glavna pošta u Takovskoj raditi 24 sata dnevno. Po prvi put imamo dežurnu poštu koja će tokom praznika raditi i na levoj obali. U pitanju je novootvorena pošta u tržnom centru Shoppi u Borči. Ova pošta će raditi od 8.00 do 19.00 časova.

Skoro sve banke će biti zatvorene od petka do nedelje, pa će im prvi sledeći radni dan biti ponedeljak 18. februar. Sve državne institucije neće raditi od petka do nedelje.

Vrtići će biti zatvoreni u petak, dok su škole svojim zimskim raspustom obuhvatile i Dan državnosti. Đaci se u klupe vraćaju u ponedeljak.

Gradski prevoz će od petka do nedelje funkcionisati po nedeljnom, redukovanom redu vožnje. Taksisti će naplaćivati svoje usluge po drugoj, skupljoj tarifi, tokom praznika.

„Parking servis“ u petak i subotu neće naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada,. Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta će biti neprekidno otvorena, po uobičajenom sistemu naplate. Isto važi i za Službu za prenos vozila.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Sinoć u Krnjači povređena jedna osoba u saobraćajnoj nesreći

    Ministarstvo zdravlja preporučilo da se produži raspust zbog gripa