in

Radno vreme prodavnica, kafića, pijaca i pošti na levoj obali

Za vreme uskršnjih praznika, privredni subjekti koji obavljaju zanatsku, trgovinsku i ugostiteljsku delatnost na teritoriji grada Beograda radiće prema utvrđenom prazničnom rasporedu, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

Tržni centar i supermarketi

Tako će na Veliki petak dežurni prodajni objekti (hipermarketi, supermarketi, mini-marketi i drugi) morati da rade najmanje od 9 do 12 sati, baš kao i u subotu, 15. aprila.

Na Uskrs, u nedelju, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, dok isti objekti u ponedeljak moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

Tržni centar Shoppi će u petak raditi skrećeno od 10 do 18 časova, u subotu normalno radno vreme, dok za Uskrs neće raditi, od ponedeljka standardno.

Radno vreme radnji za novogodišnje i božićne praznike-2014

Supermarketi će uglavnom u petak i subotu raditi normalno, a vrata svih objekata biće zatvorena u nedelju.

„Maksi” na Veliki petak primati kupce do 18 sati, „Roda” će raditi u petak i subotu bez ikakvih promena, dok će DIS u petak raditi redovno, u subotu do 20.00, a u nedelju će svi biti zatvoreni. Od ponedeljka takođe normalno.

U dane uskršnjih praznika nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

Benzinske pumpe

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena, istaknu na vidnom mestu objekta najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Prodavnice i ugostiteljski objekti

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane uskršnjih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju. 

Što znači da mnoge lokalne radnje u naseljima na levoj obali neće raditi samo na Uskrs, dok će ostalih dana verovatno raditi skraćeno.

Kontrola počistila nelegalnu prodaju u okolinu pijace u Borči

Ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića, koji se nalaze u stambenim zgradama, mogu 14. i 15. aprila početi sa radom najranije od 6 sati i raditi najduže do 1 sat i emitovati muziku ili priređivati muzički program najduže do 24 sata, a ostalim danima praznika rade od 6 do 24 sata i emituju muziku najduže do 23 sata.  

Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića, koji se ne nalaze u stambenim zgradama, mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena od 00 do 24 sata.

Radno vreme pijaca na levoj obali

Sve gradske pijace će u petak i subotu, 14. i 15. aprila, raditi uobičajeno od 6 do 19 časova, a ostalih dana, za vreme uskršnjeg praznika, imaće prilagođeno radno vreme, saopšteno je iz JKP „Gradske pijace”.

Zelene pijace na levoj obali u nedelju, 16. aprila, na Uskrs neće raditi,  dok će u ponedeljak, 17. aprila, sve pijace raditi skraćeno od 6 do 13 časova.

Pijaca u Borči jača od supermarketa!

Tržni centar „Krnjača” (cvetna pijaca) na Uskrs, 16. aprila, neće raditi, dok će ostalih dana raditi uobičajeno od 11 do 8 sati narednog dana.

Radno vreme pošta tokom praznika

Niti jedna pošta na levoj obali neće raditi od četvrtka 14. aprila do ponedeljka 17. aprila.

Ukoliko vam zatrebaju poštanske usluge, non-stop će dežurati pošta u Glavnoj pošti u Takovskoj 2 u Beogradu.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Ima moć, koju drugi nemaju: Omiljeni dečiji doktor radi u Padinskoj Skeli

    Vaskrs - Uskrs - Veliki Petak - Uskršnja jaja - Farbanje jaja - 2013 - Hristor voskrese

    Vaskrs radosti, nade i ljubavi