in

Radnik EPS-a napadnut u Krnjači kada je došao da „iseče“ struju

Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ objavilo je da je došlo do verbalnog, a onda i fizičkog napada na njihove radnike tokom intervencije u Krnjači.

Najoštrije osuđujemo napad na montera „EPS Distribucije“ u beogradskom naselju Krnjača. Radnik je napadnut tokom pokušaja obustave isporuke električne energije dužniku M. L. vlasniku servisa u Krnjači. On je fizički napao montera, koji je došao da isključi struju. On je prvo pretio i vređao radnika, a zatim ga uhvatio rukama za vrat i počeo da ga guši i steže – saopštili su iz „Elektroprivrede Srbije“.

Kako kažu, intervenisala je policija, a povređeni radnik je prevezen u dom zdravlјa radi ukazivanja medicinske pomoći.

Ovaj servis, čiji je vlasnik M. L. duguje za utrošenu električnu energiju 890.000 dinara. Nakon intervencije policije, električna energije je isključena – dodali su iz ovog javnog preduzeća.

Kako dodaju, zaposleni u „Elektroprivredi Srbije“ prilikom obavljanja svog posla na terenu svakodnevno su izloženi vređanjima, fizičkim i verbalnim napadima.

Zato je JP „Elektroprivreda Srbije“ od Vlade Srbije zatražilo izmene zakona kojima će se napadi na EPS-ove radnike tretirati kao krivično delo i omogućiti im zaštitu kao službenim licima.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Nesto bi trebalo promeniti.Svetlost voda vazduh tlo hrana su nakosnovnije potrebe coveka u 20.veku i to ne bi trebalo ukidati nasilno jer je to jednako mucenju.Umesto toga nagodba, delimicni oprost, osiguranje elektrodistribucije od stete od neplacanja racuna a onima koji redovno placaju razni bonusi, beneficije, jedan besplatan mesec i sl.

Autobusko stajalište „Mali Zbeg“ uveče kao zona sumraka (VIDEO)

Sudar traktora i putničkog vozila na Zrenjaninskom putu