Radnici sa gradilišta u Krnjači bežali pred inspekcijom (VIDEO) - www.lobi-info.rs

Radnici sa gradilišta u Krnjači bežali pred inspekcijom (VIDEO)

1 minut za čitanje

Inspektori Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja tokom sprovođenja vanrednih inspekcijskih nadzora u septembru, otkrili su u Beogradu 12 gradilišta na kojima su zatečeni radnici koji su obavljali posao „na crno“.

Od 12 gradilišta na kojima su inspektori zatekli osobe na radu „na crno“, četiri se nalaze na opštini Palilula, od čega dva u Krnjači. U pitanju su gradilišta na Zrenjaninskom putu i u ulici Jovice Vasiljevića.

Prema saopštenju ovog Ministarstva, zatečeni radnici napuštali su svoja radna mesta bez pristanka na legitimisanje i odgovaranje na sva ostala pitanja inspekcije u vezi sa njihovim radnim angažovanjem. Tačnije, radnici koji nisu prijavljeni su bežali pred inspektorima.

 

Video snimak sa jednog od ovih gradilišta,a na kom je prikazano kako neprijavljeni radnici beže, objavljen je na Fejsbuk stranici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prema informacijama do kojih smo došli, gradilišta nemaju ni građevinske dozvole, o čemu je pisanim putem obavešten Grad Beograd i nadležna građevinska inspekcija.

Foto: Blic

Leave a Reply

Prethodna priča

Prihod od turnira "Petar Vujičić" u Krnjači, za dečake Milana i Sašu

Sledaća priča

Tovilište, Novo naselje i Padinska sutra bez vode

Poslednje od Vesti