in

Psi lutalice i dalje napadaju sugrađane na levoj obali

Kako smo saznali od sugrađana, u naselju Kotež imaju problem zbog velikog broja pasa lutalica koji napadaju vlasničke pse, ali i decu. Ovaj slučaj nije usamljen, već je tipičan za sva naselja leve obale.

Životinje, naravno, nisu krive što su napuštene i prepuštene ulici, gladne, usamljene i ostavljene. Iako se određeni broj sugrađana trudi da im pomogne, tako što ih hrani, problem se na ovaj način ne rešava, već se verovatno dodatno produbljuje.

Ove pse nažalost, nema ko da vaspita i socijalizuje, pa se često okupljaju u „čoporima“ i napadaju druge pse, pa čak ljude i decu. A tada kada lutalice postanu agresivne i kada sugrađani postanu ugroženi, neophodno je problem prijaviti JKP „Veterina Beograd“.

Molimo da građani ovakve slučajeve prijave našoj Službi Zoohigijene, kako bismo mogli pravovremeno da reagujemo. – kažu iz Veterine

Inače, kako kažu u Veterini, u proteklih mesec dana nisu imali nikakve prijave iz naselja Kotež. Svakako, njihove ekipe će izaći na teren na ovu lokaciju.

Veterina Beograd

Ekipe zoohigijene su umrežene preko dispečerskog centra, a za intervencije postoji poseban telefonski broj 011-329-3099 na koji građani mogu da prijave napad agresivnih životinja.

Ovim putem apelujemo na sugrađane, koji se neželjenih pasa rešavaju tako što ih ostave na ulici, da se potrude da ih udome i da ih poklone ljubiteljima, pre nego što se odluče na ovakvo neodgovorno ponašanje.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Ovo je istina a ne laž, čopor pasa oko ;;Skroz dobre pekare u kotežu;; kidišu za ljudima čak i u momentu kada putnici ulaze u autobus 43, veći broj odraslih pa i dece a posebno oni koji imaju inače strah od pasa nemaju slobodu kretanja i žive sa velikim strahom od pasa lutalica među kojima ima i puštenih rasnih – opasnih pasa.
    Molim nadležne da preduzmu mere za uklanjanje ovih pasa- čopora iz koteža pre nemilih događaja, srdačno

Pazi, snima se! Bolivud u Kovilovu

U Borči teško povređen petnaestogodišnji dečak