in

Prvi skok sa novog mosta Zemun-Borča

Dane Gegoj će ući u istoriju Beograda kao prvi čovek kojem je pošlo za rukom da prevari obezbeđenje, dođe do ograde i da se s visine od 22,8 metara vine u sedam stepeni hladan Dunav preko mosta Zemun-Borča.

Beograđanin Dane Gegoj pre tri godine prvi je skočio sa tada još nedovršenog Mosta na Adi a sada se ponovo bacio u adrenalinsku akciju i prvi skočio sa mosta Zemun-Borča, koji je još uvek u izgradnji.

Adrenalinski zavisnik je juče nešto posle 11 h ujutro, dok su radnici bili na pauzi, obukao odelo identično njihovom, prošao pored čuvara, preskočio ogradu i sa 22,8 metara visine skočio u ledeni Dunav.

„Temperatura vode bila je oko sedam stepeni ali me je adrenalin grejao. Želja mi je bila da prvi skočim s novog mosta a slobodan pad u reku posvetio sam jednoj lepoj, plavoj Zemunki“, rekao je Gegoj kad je izašao iz vode.

Prvi skok sa novog mosta Zemun - Borča

I dodao: „Iako se bavim ekstremnim sportovima, strah uvek postoji, ali ne razmišljam o tome da li ima podvodnih šipova, stubova, koliko je reka hladna, brza ili virovita. Samo se prepustim i na sekund uživam u pogledu i trenutku saznanja da sam prevazišao lične granice i strah.“

Mi smo prvi snimili novi most iz vazduha, dok je Dane prvi skočio s njega, stoga na neki način pozdravljamo ovaj podvig jer je zaista teško biti prvi.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Groblje Zbeg - mesto gde počivaju odbačeni - 2014

    Groblje Zbeg – mesto gde počivaju odbačeni

    Da li ste znali... LOBI INFO

    Da je tokom 60-ih Tito nekoliko puta posećivao Glogonjski Rit