Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Proširene parking zone i na opštini Palilula

u Društvo od

Parking zone u Beogradu od 1. juna su šire za delove Zvezdare i Palilule, mada iz “Parking servisa” nezvanično poručuju da će parkiranje u ovom delu grada početi da se naplaćuje tek za nedelju dana.

U delu opštine Zvezdara, novoformirani deo zelene zone oivičen je ulicama: Ruzveltova i Mije Kovačevića (desna strana od Dimitrija Tucovića do Dragoslava Srejovića), Severni bulevar, Veljka Dugoševića (od Severnog bulevara do Svetog Nikole), Svetog Nikole (od Veljka Dugoševića do Varovničke), Varovnička (od Svetog Nikole do Dimitrija Tucovića) i Dimitrija Tucovića (od Varovničke do Ruzveltove).

na Paliluli

Nova zelena zona na Paliluli obuhvata deo grada oivičen ulicama: Poenkareova (od Cvijićeve do Dragoslava Srejovića), Dragoslava Srejovića (od Poenkareove do Mije Kovačevića), Mije Kovačevića i Ruzveltova (desna strana od Dragoslava Srejovića do Cvijićeve) i Cvijićeva.

Radnici JKP „Parking servis“, prvih dana primene zonskog sistema, informisaće građane o proširenju zelene zone putem flajera i obaveštenja. U ovoj zoni, maksimalno dozvoljeno vreme parkiranja iznosi 180 minuta, a kontrola i naplata parkiranja obavlja se svakog radnog dana od 7 do 21 čas i subotom od 7 do 14 časova – poručuju iz “Parking servisa”.

Parkiranje u zoniranom području plaća se slanjem SMS poruke ili kupovinom parking karte na trafici, na šalteru pošte ili kod kontrolora. Jedan sat parkiranja u zelenoj zoni moguće je platiti SMS porukom poslatom na broj 9113.

Stanari, koji imaju prijavljeno prebivalište u pomenutim ulicama opština Palilula i Zvezdara, a poseduju automobil na svoje ime, imaju pravo na povlašćenu parking kartu i parkiranje bez vremenskog ograničenja.

Ukoliko ne platite parkiranje u označenim zonama ili vam istekne vreme, “Parking servis” će vam naplatiti “dnevnu parking kartu” u iznosu od 1.870 dinara.

Ukoliko ovu parking kartu platite u roku od osam dana od dana izdavanja, visina kazne umanjuje vam se za 50 odsto i iznosiće 935 dinara.

Foto: Blic

Povezane teme:

2 komentara

  1. U zdravlje, pa za godinu-dve i ovde u Krnjači sve do Borče da počnu sa naplaćivanjem parkinga…jelte napaćenom narodu nameta nikad nije dosta znate!!!

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Društvo

Idi na Vrh