in ,

Problemi žitelja Krnjače sa komšijom koji skuplja smeće u svome dvorištu

Žitelji  Ulice Druga Sutjeska u Krnjači gotovo 30 godina imaju problem sa nesavesnim komšijom J. Š. koji sakuplja smeće i svakodnevno ga dovozi u svoje dvorište.

Zbog toga je pre petnaestak dana izbio požar, čije je širenje na okolne objekte sprečeno samo brzom intervencijom vatrogasnih službi.

Kako za „Večernje novosti “ ističe jedan od stanovnika ovog dela grada Marko Tadić, problem sa nesavesnim komšijom traje gotovo tri decenije, a kraj se ne nazire.

 Doselili smo se u ovaj kraj pre 15 godina, nisam ni slutio da ćemo imati ovako veliku brigu .

Čovek sakuplja razni otpad, garderobu, žice, drveće, čak i belu tehniku, koju dovozi na biciklu i taloži u svom dvorištu . Takođe je počeo da ostavlja đubre i ispred ulaza, kao i u dvorište kuće prekoputa, u kojoj trenutno niko ne živi. Iako je policija dolazila nekoliko puta, deluje kao da se rešenje problema ne nazire.Kako priča naš sagovornik, kada su organi reda došli da intervenišu pokušao je da ih polije benzinom zbog čega je završio u zatvoru, dok je drugi put fizički nasrnuo na policajca. Iz dvorišta se oseća nesnosan smrad, što svakako doprinosi ionako teškoj situaciji.

Brojne komšije su nekoliko puta podnosile tužbe, ali ni do dan danas problem nije rešen. Žitelji Druge Sutjeske podižu zidove oko kuća kako ne bi gledali toliko smeća. Dolazile su i komunalne službe i odnele otpad koji se nalazio ispred dvorišta, ali onaj unutra nisu mogli pošto je privatna parcela.

Zbog sakupljanja sekundarnih sirovina u zgradama i objektima širom prestonice u toku ove godine stiglo je devet prijava.

Odlukom o opštim pravilima kućnog reda zabranjeno je ostavljati otpad, a za ovaj prekršaj propisana je kazna od 5.000 dinara i izriče se stanaru ili vlasniku kuće.

Po dobijanju prijave ekipe Komunalne milicije izlaze na teren, a ono što zateknu na terenu dokumentuju službenom beleškom ili zapisnikom.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Apel za dobrovoljno davanje krvi

Do 17.septembra prijava za besplatnu VTO