in

Preminuo je profesor Radan Džodić, ugledni hirurg i naš komšija iz Borče

Juče u 10.00 časova, svi lekari u Srbiji, prestali su da rade i minutom ćutanja odali su počast najboljem onkološkom hirurgu prof. dr Radanu Džodiću (68), koji je izgubio bitku sa korona virusom.

Za medicinsku struku, njegov odlazak je ogroman gubitak. U karijeri koja je trajala duže od 40 godina operisao je više od 10.000 pacijenata. Sindikat lekara i farmaceuta Srbije pozvao je sve lekare da mu odaju počast.

Bio je jedan od najcenjenih hirurga onkologa ne samo kod nas, već i u svetu, ali bio je i naš komšija iz Borče, tačnije iz Hopovske ulice.

Mnogo je onih koji decenijama svedoče da im je prof. Džodić samo na dodir, bez ikakve prethodne dijagnostike, nepogrešivo uspostavio dijagnozu.

Profesor Džodić bio je izuzetno poštovan i među komšijama sa leve obale, kao čovek koji je ostao skroman i veran svojoj zemlji i svom narodu, a kako kažu i svojoj Borči.

Pokrenućemo inicijativu da dobije ulicu ili nešto slično, kao sećanje na velikana koji se više neće roditi. Slava mu Borčani i potrudimo se da ostanemo dobri ljudi sledeći njegov primer – stoji u objavi na društvenim mrežama

Kako je govorio profesor Džodić, u poslu hirurga koji se bori protiv najteže bolesti neophodni su istrajnost, poštenje i iskrenost. U medicini dobar doktor mora da bude dobar čovek, a dobar hirurg mora da bude mnogo dobar čovek. 

Prof. dr Radan Džodic bio je redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu i nekadašnji direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije. Nosilac je više nagrada u oblasti medicinskih dostignuća.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Zbog radova na mreži, danas bez struje sugrađani u Glogonjskom ritu

    U nedelju otvaranje 28. po redu turnira u malom fudbalu Trofej Vidovdana