in

Lekar odbija da radi u Domu zdravlja u Borči, a pacijenti revoltirani

Nezadovoljstvo žitelja Višnjičke banje je ogromno zbog premeštaja njihovog omiljenog lekara u Dom zdravlja u Borči.

Odluka o privremenom premeštanju dr Dragana Miljkovića iz ambulante u Višnjičkoj banji u Dom zdravlja u Borči, izazvala je revolt njegovih pacijenta.

Oni su u četvrtak počeli da potpisuju peticiju, koju će uputiti Ministarstvu zdravlja, sa zahtevom da doktor Miljković ostane njihov izabrani lekar. Ako to ne bude prihvaćeno, mogući su i protesti.

Iako je dr Miljković u četvrtak trebalo da bude u ordinaciji u Domu zdravlja u Borči, on je ipak primao pacijente u ambulanti u Višnjičkoj banji.

Građani u čekaonici su bili vidno razočarani odlukom nadležnih u Domu zdravlja „Dr Milutin Ivković“ na Paliluli. Kako kažu, boriće se svim sredstvima da zadrže svog omiljenog doktora.

– U sredu sam dobio pismeni dopis da od četvrtka radim u Borči – priča dr Miljković. – Tražio sam da mi dostave pismeno rešenje, očekujem i neku disciplinsku meru, pa i otkaz.

Objašnjenje je da me šalju da unapredim rad službe, a mislim da je razlog zato što nisam hteo da budem u timu novog direktora. Ako se ne odustane od ove odluke, odlazim u privatnu praksu, a sve moje pacijente lečiću besplatno.

visnjica-dopis-2016-01

Doktor Miljković, specijalista opšte medicine, ima 2.560 pacijenata u svojoj kartoteci, 29 godina staža, od kojih je 13 u ambulanti u Višnjičkoj banji. Građani sa kojima smo pričali kažu da, osim bolesti, dr Miljković leči i dušu, tu je da ih sasluša, uputi lepu reč, da savet…

Ministarstvo zdravlja ne može tražiti od nas da izaberemo lekare, a onda da ih premeštaju kojekuda. Dosta je više igranja sa narodom. Zbog čega jedinog specijalistu premeštaju u Borču? Peticiju ćemo predati Ministarstvu zdravlja, jer ne damo našeg doktora. Posle ćemo videti šta dalje – kaže Seka Colić.

Miomirka Anđić kaže da je doktorov pacijent otkad je ovde.

– Divan čovek, izuzetan stručnjak – ističe ona. – Tražili su da izaberemo lekara. Izabrali smo. I šta sada treba – da idem u Borču?!

Direktor Doma zdravlja „Dr Milutin Ivković“, dr Aleksandar Stojanović, kaže da je premešatanje samo privremeno. 

– Dvoje lekara je otišlo u mrtvozorstvo, pa imamo manjak kadra – kaže , direktor Doma zdravlja „Dr Milutin Ivković“. – Kao iskusnog stručnjaka doktora Miljkovića smo premestili u Borču, ali samo privremeno, dok se ne završi procedura prijema novih lekara, pošto je Ministarstvo zdravlja odobrilo zapošljavanje.

Međutim, on je počeo da preti, tražio pismeno rešenje, iako je ostao u istoj službi i sa istim koeficijentom. U ambulanti u Višnjičkoj banji ostaje dvoje izabranih lekara, koji će preuzeti njegove pacijente dok bude angažovan u Borči.

Izvor: Novosti

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

  1. Dotični direktor je takav kreten od čoveka o od njega su samo veći kreteni oni koji su ga postavili na tu funkciju. Čoveka bez diplome(ima neku al iz Bosne grada Tuzle) bez doktorskog pečata i broja postaviti na tu funkciju da odlučuje o zdravlju 220 000 stanovnika Palilule mogu postaviti samo budale i idoti..

  2. Poštovani v.d. direktore domova zdravlja opštine Palilula, uz dužno poštovanje prema vašoj funkciji koju ste dobili na tračeve,ogovaranje,šlihtanje,pljuvanje a ne na znanje i RADNO iskustvo U ZDRAVSTVU, samo jedno mogu da kažem: KAKO VAS NIJE SRAMOTA DA DOKTORA KOJI JE LEČIO I IZLEČIO NA HILJADE PACIJENATA ZA RAZLIKU OD VAS NI JEDNOG ILI BROJKOM (0), ŠALJETE U BORČU . DOKTOR KOJI SVAKOG PACIJENTA POZNAJE I KOJI OSIM LEKOVIMA LEČI DOBROTOM I LJUBAZNOŠĆU. A što se tiče vaše strućnosti o tome može da se povede jedna velika diskusija naročito o vašoj diplomi koja je čudnim putem došla iz BOSNE iz čudnog li grada Tuzle…!!!!!

  3. Alekssndar Stojanovic se tesko moze nazvati ljudskim bicem, a ne doktorom! Taj covek se podhitno mora ukloniti iz srpskog zdravstva! U Barajevu se lazno predstavljao kao oftalmolog, u kampanji se bavio nadrilekarstvom, pregledajuci oci ljudima, bez licence za rad. Ko nema diplomu drzava mu ne izdaje licencu. Prosto! Za nadrilekarstvo se ide u zatvor! Prosto! Problem sa ovim covekom mora resiti Premijer licno, ukoliko ne zeli pobunu u celom beogradskom zdravstvu!

  4. Svetski prevarant a ako neverujete pitajte njegove komšije kojima je kineske naočare od pet evra prodavao po sto evra i više al sa pogrešnom dioptrijom pošto dotični je doktor ko i pera vodinstalater.

Linija 43 kroz Kotež ide izmenjenom trasom zbog radova

Noćas pucao na taksistu na Ovčanskom putu u Borči (VIDEO)