in

GrrrGrrr XaxaXaxa

Potvrđena optužnica protiv Aleksandra Jovičića, bivšeg predsednika naše opštine

Jovičić je bio uhapšen 1. juna i u pritvoru je proveo dva meseca, nakon čega mu je određen kućni pritvor.

Potvrđena optužnica protiv bivšeg predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića i još devet osoba. Na ovo rešenje odbrana ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu u januaru je podiglo optužnicu protiv bivšeg predsednika Opštine Palilula Aleksandra Jovičića i još devet osumnjičenih. 

Jovičić je optužen za dva krivična dela trgovina uticajem u saizvršilaštvu, za isto krivično delo optuženi su i Dražen Vujić i Vojislav Ćirić, kao i A.V, Z.L , S.H, T.H. i V.Ž.

M.L. se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja. Jovičić je bio uhapšen 1. juna i u pritvoru je proveo dva meseca, nakon čega mu je određen kućni pritvor.

Bivši predsednik beogradske opštine Palilula, Aleksandar Jovičić, po struci je diplomirani ekonomista, dva puta je bio na čelu te gradske opštine. Jovičić je rođen 1987. godine u Srebrenici, a od 1992. godine živi u Beogradu gde je završio osnovnu, srednju školu i fakultet.

U politiku je ušao 2008. godine, kada je postao član Srpske napredne stranke (SNS). Predsednik je omladine SNS-a, potpredsednik Izvršnog odbora, kao i šef odborničke grupe SNS u Skupštini Grada Beograda.

Izvor & Foto: Mondo

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

U stravičom sudaru poginule dve osobe: Ispali iz kamiona preko ograde u Dunav

Udario pešaka i pobegao: Pešak pao sa Pančevačkog mosta i poginuo