in

Potvrđena još dva nova slučaja Korona virusa u Srbiji

Kako je objavljeno, još dva nova slučaja zaraženih Korona virusom potvrđena su danas, čime je broj zaraženih u našoj zemlji dostigao četiri.

Od poslednjeg izveštaja do 8 sati, 10.03.2020. godine testirani su uzorci pet osoba od kojih su dva bila pozitivna i tri negativna na novi korona virus – objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja

Kako saznajemo u pitanju su dve ženske osobe, a obe su državljanke Srbije. Drugih informacija za sada nema.

Do 10. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 108 osoba.

Očekuje se da će ovog jutra biti održana sednica Vlade na kojoj će se razgovarati o novim pooštrenim preventivnim merama koje je predložila Radna grupa formirana za kontrolu Korona virusa.

Pored privremene zabranе dolaska ljudi iz određenih zemalja, tražiće se da svi naši državljani koji dolaze iz tih zemalja budu u kućnoj izolaciji 14 dana – rekao je jutros za RTS Goran Sramenković, pomoćnik ministra zdravlja i zamenik predsednika radne grupe za konrolu Korona virus.

Podsećamo, juče je potvrđen drugi slučaj korona virusa u Srbiji. Reč je o kineskom državljaninu koji je smešten u Infektivnu kliniku Kliničkog centra Srbije i njegovo stanje je zasad stabilno.

Prvi pozitivan nalaz na Korona virus zabeležen je prošlog petka u Subotici, koji se i dalje nalazi na lečenju i njegovo stanje je danas od lekara okarakterisano kao stabilno.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Drugi slučaj Korona virusa, Kinez koji živi i radi u Beogradu

    U nedelju u Borči još jedna litija za spas pravoslavnog naroda Crne Gore