Postavljanje trotoara i dva nova pešačka - www.lobi-info.rs

Postavljanje trotoara i dva nova pešačka

2 minuta za čitanje
1
Postavljanje trotoara i dva nova pešačka prelaza na Zrenjanincu -2015-03

Na Zrenjaninskom putu danas su počeli radovi na postavljanju trotoara između ulica Rafaila Momčilovića i Grgetečke.

– Danas sa ponosom mogu da istaknem da su započeti radovi na izgradnji trotoara u dužini od 300 m a koliko je ovaj posao značajan, dovoljno govori podatak da se u neposrednoj blizini nalazi naselje sa 3.500 stanovnika i školom, rekao je Goran Vesić.

Pored novog trotoara duž Zrenjaninskog puta u planu su i dva nova pešačka prelaza.

– Mnogo dece ovim putem ide u školu i građani su od nas tražili da se uredi trotoar a postavićemo i dva pešačka prolaza koji će obezbediti da odlazak i povratak iz škole budu bezbedni. Do sada su deca do škole pretrčavala ovu saobraćajnicu što je nedopustivo i u kontaktu sa građanima nije nam bilo teško da odmah posle inicijative i reagujemo, istakao je Vesić.

Pešački prelazi su totalno u redu jer ljudi pretrčavaju Zrenjaninac na pomenutom delu što znači da će biti potrebni i u budućnosti.

A trotoar će rušiti kad dođe vreme za proširenje Zrenjaninca. Naravno, to neće biti prvi put.

Dušan Rafailović, gradski sekretar za saobraćaj, kazao je da radovi na Zrenjaninskom putu predstavljaju nastavak aktivnosti započetih tokom prošle godine.

– Svi radovi koje smo izvodili i koje ćemo izvoditi u budućnosti rezultat su komunikacije između stanovništva ovog dela grada i Grada Beograda. Na sistemski način pristupamo rešavanju svakog problema pa će tako izgradnju trotoara pratiti i postavljanje dva pešačka prelaza – na uglu Rafaila Momčilovića i Zrenjaninskog puta i kod Grgetečke ulice, rekao je Rafailović.

Postavljanje trotoara i dva nova pešačka prelaza na Zrenjanincu -2015

Ovaj deo grada dugo je zapostavljan, Vesić je naveo da se gradska vlast trudi da reši sve probleme građana pa čak i one koji nisu u njenoj nadležnosti jer je cilj da oni žive kao stanovnici moderne evropske prestonice u 21. veku.

Samo da znate da pamtimo šta ste obećali.

1 Comment

  1. A ja se obradovao da prosiruju „tunel“ od Putnika do Pikola.Pa dokle ce vise,i stalno iste face prdstavnici tzv lokalne zajednice.Nicija nije do zore.

Leave a Reply

Dalekovodi - Struja
Prethodna priča

Borča 9. jula bez struje

Večeras prskanje komaraca na kompletnoj teritoriji leve obale Dunava-2015
Sledaća priča

Zaprašivanje komaraca u Popovoj bari, Malom Zbegu, Kotežu, Crvenki i Staroj Borči

Poslednje od Vesti