in

Poplavljena konoba heroja sa Dunava nedaleko od Pančevca

Nabujali Dunav glavobolju je zadao i poznatom beogradskom heroju, Renatu Grbiću, pa je donji deo njegove konobe, smeštene u blizini Pančevačkog mosta, već dva dana poplavljen.

Juče je po, svemu sudeći, vodostaj dostigao maksimum i poplavio terasu lokala. Danas nije ništa bolje, možda je nivo reke opao za centimetar, dva, a veliki problem stvara košava koja prakitčno nabija vodu. Da nema vetra možda ne bi bilo toliko strašno, kako je objasnio Renato.

Voda nije načinila veću materijalnu štetu. Gornji nivo restorana normalno funkcioniše, za sada nema opasnosti od poplave. Sava je od Slovenije i Hrvatske nanela dosta vode, Tisa je takođe nadolazila, ali srećom rast Dunava je stao.

On navodi da problema s porastom vodostaja u ovom delu reke nije bilo još od poplava koje su 2014. godine pogodile Obrenovac. Poslednjih godina nije bilo poteškoće, a Renato očekuje da ni sada neće biti većih posledica.

Nadam se da bi već sledeće nedelje, od utorka ili srede stanje moglo da krene na bolje i voda počne da se brže povlači – optimističan je Grbić.

Podsetimo, Renato je četvrta generacija alasa u porodici Grbić, a za oko 20 godina provedenih na Dunavu uspeo da spasi više desetina ljudi kojima je reka pretila da oduzme život.

Izvor: Blic

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Letnje računanje vremena počelo noćas

    Beldocs festival startuje sa dva domaća dokumentarna filma