Pomoć u kući starijih za vreme vanrednog stanja - www.lobi-info.rs
/

Pomoć u kući starijih za vreme vanrednog stanja

2 minuta za čitanje
pomoć starijima

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević izjavila je jutros  da u Beogradu ima 14 punktova za uslugu pomoći u kući, koji rade neometano.

Služba pomoći u kući obuhvata više od 650 žena, koje čine gerontodomaćice i domaćice u klubovima za stare.

Tokom sledeće nedelje će uz dodatne linije Gradskog saobraćajnog preduzeća biti omogućeno da više od 500 gerontodomaćica bude na terenu i obavlja svoj posao.

Gerontodomaćice imaju zaštitnu opremu, kao i odobrenje za kretanje tokom policijskog časa, a uveli smo i nove GSP linije kako bi stizale na posao.

Opremljene su sa dovoljno zaštitnih rukavica i maski. Opremu menjaju svaki put prilikom ulaska u novi dom ili izlaska iz istog. U proseku, jedna gerontodomaćica obiđe tri do četiri korisnika, zavisno od terena na kome se oni nalaze – rekla je Stanisavljevićeva.

Ona je dodala da je za vreme vanrednog stanja redukovan rad gerontodomaćica.

 Sa Centrom za socijalni rad prilagodili smo uslugu samim korisnicima u vreme vanrednog stanja, s ciljem smanjenja epidemiološkog rizika. Nastojimo da gerontodomaćice ne ulaze toliko u domove korisnika već da im donose sve što im je potrebno. S druge strane, korisnicima koji su polupokretni i nepokretni, usluga se pruža u punom kontinuitetu – kazala je Stanisavljevićeva i dodala da su se korisnici usaglasili sa novom metodom pružanja usluga.

Naglasila je da, s obzirom na svakodnevni rad gerontodomaćica i za vreme izazova koji nisu zahvatili samo Beograd već i ceo svet, želimo da ih kandidujemo za heroje Beograda.

Leave a Reply

Prethodna priča

Najveće bioskopske hitove od danas možete gledati udobno kod kuće

Sledaća priča

U poslednja 24 sata u Srbiji još 5 osoba preminulo od korona virusa

Poslednje od Servisne informacije