Policija pojačava kontrole u saobraćaju narednih dana - www.lobi-info.rs

Policija pojačava kontrole u saobraćaju narednih dana

2 minuta za čitanje

Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković izjavio je jutros da će policija pojačano kontrolisati učesnike u saobraćaju tokom predstojećeg „Bir festa“ u Beogradu. 

Milinković je istakao je da je namera da se vozači odvrate od činjenja prekršaja. On je rekao da već 10 godina saobraćajna policija prilikom letnjih manifestacija preduzima mere kontrole učesnika u saobraćaju koji napuštaju te manifestacije. Kako je naveo, te kontrole daju rezultate jer veći broj ljudi koristi javni prevoz i taksi.

Takođe, angažovaće se i određeni broj policajaca na motociklima jer domaći vozači obaveštavaju jedni druge o pozicijama patrola putem društenih mreža i aplikacija.

Milinković kaže da na taj način jedni drugima čine medveđu uslugu jer bi svi oni koji su izazvali nezgodu pod dejstvom alkohola bili srećni da ih je policija pre toga zaustavila.

Kada je reč o akciji pojačane kontrole brzine, akcija se nestavlja i u narednim danima a kontrole će se vršiti radarskim uredjajima sa i bez zaustavljanja vozila, kamerama, presretačima…

Zbog toga, navodi, nezgode koje se dogadjaju vikendom imaju veću težinu u odnosu na radne dane.

Foto: Blic

Leave a Reply

Prethodna priča

Hapšenje zbog napada u Borči i optužba za pokušaj ubistva

Sledaća priča

Otvaranje Beer festa pomereno zbog najavljenog nevremena

Poslednje od Društvo