Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Policija će meriti brzinu 24 časa neprekidno ručnim radarima

u Vesti od

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova iz Uprave saobraćajne policije, tokom sledeće sedmice, u okviru međunarodne organizacije TISPOL, sprovodiće akciju pojačane kontrole brzine kratanja vozila, saopštio je MUP.

Akcija će se sprovoditi u svim državama koje sarađuju u okviru TISPOL-a – u 28 zemalja članica Evropske unije, Švajcarskoj, Norveškoj i Srbiji.

U okviru akcije, u sredu 19. aprila, biće sprovedena i akcija “Speed Marathon”, tokom koje će se brzina meriti 24 časa neprekidno ručnim radarima, radarima u sistemima video nadzora i uređajima za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije – presretačima.

Svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, dok će saobraćajna policija takođe prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja, obaviti i kontrolu korišćenja pojaseva za vezivanje kako vozača tako i putnika, na način koji je predvideo proizvođač vozila.

Zanimljivo:  Sudar kod Pupinovog mosta, vozilo završilo u kanalu

Stiže novi zakon: Za volanom ni kap alkohola

Prema istraživanjima koja je objavio Evropski savet za bezbednost saobraćaja, povećanje brzine kretanja za samo pet odsto dovodi do povećanja broja saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom za više od 20 odsto.

Prema istom istraživanju, korišćenje sigurnosnih pojaseva smanjuje rizik od smrtnog stradanja u saobraćajnim nezgodama za oko 50 odsto, navodi se u saopštenju.

Apelujemo na sve vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa i ne voze brzinom većom od propisane.

Povezane teme:

3 komentara

  1. Sledece “SEDMICE” ???Na levoj obali kao i u vecem delu Srbije se kaze sledece NEDELJE.Molim vas da nas postujete tako sto cete pisati i izrazavati se ispravno za ovu sredinu .Hvala

  2. Dragi sugradjani obratite paznju na put zemun-borca. Presretac beli bmw kruzi vec danima na gore navedenom putu. . .

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh