in

Policija blokirala sve prilaze Kovilovu

Iako je ranije objavljeno da je utakmicu stopirala Vlada Srbije, oglasio se ministar policije Nebojša Stefanović, koji je naveo da je utakmica otkazana njegovom odlukom – iz bezbednosnih razloga.

Odluka o zabrani odigravanja utakmice došla je nekoliko sati nakon što su navijači najavili dolazak ispred SC u Kovilovu, a u danima kada rastu tenzije između vlada u Beogradu i Prištini.

Trenutno kordoni policije ne dozvoljavaju prilaz centru u Kovilovu ni iz jednog pravca, a na putu su više policijskih autobusa, marica i vozila.

Kako javlja reporter Tanjuga, policija je raspoređena i duž Zrenjaninskog puta i na skretanju kod Pupinovog mosta. Policija ne dozvoljava duže zadržavanje novinarskih ekipa, koje se vraćaju nazad.

Utakmica je trebalo da se odigra danas od 16 sati, ali je ministar unutrašnjih poslova odlučio da je zabrani.

Prvobitno, taj meč, koji je trebalo da se igra bez državnih simbola i himne, bio je zakazan u Kragujevcu, ali je potom iz bezbednosnih razloga „premešten“ u Kovilovo.

Evropska rukometna federacija (EHF) donela je prethodno odluku da ni navijači, ali ni predstavnici medija ne mogu prisustvovati meču

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Vlada Srbije zabranila utakmicu sa ekipom Kosova

    Na Paliluli ubedljivo najviše obolelih od malih boginja