Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Policija blokirala sve prilaze Kovilovu

u Vesti od
Tara – T2

Iako je ranije objavljeno da je utakmicu stopirala Vlada Srbije, oglasio se ministar policije Nebojša Stefanović, koji je naveo da je utakmica otkazana njegovom odlukom – iz bezbednosnih razloga.

Odluka o zabrani odigravanja utakmice došla je nekoliko sati nakon što su navijači najavili dolazak ispred SC u Kovilovu, a u danima kada rastu tenzije između vlada u Beogradu i Prištini.

Trenutno kordoni policije ne dozvoljavaju prilaz centru u Kovilovu ni iz jednog pravca, a na putu su više policijskih autobusa, marica i vozila.

Kako javlja reporter Tanjuga, policija je raspoređena i duž Zrenjaninskog puta i na skretanju kod Pupinovog mosta. Policija ne dozvoljava duže zadržavanje novinarskih ekipa, koje se vraćaju nazad.

Zanimljivo:  Novi kamioni za Gradsku čistoću, manji računi za sugrađane koji odvajaju otpad

Utakmica je trebalo da se odigra danas od 16 sati, ali je ministar unutrašnjih poslova odlučio da je zabrani.

Prvobitno, taj meč, koji je trebalo da se igra bez državnih simbola i himne, bio je zakazan u Kragujevcu, ali je potom iz bezbednosnih razloga “premešten” u Kovilovo.

Evropska rukometna federacija (EHF) donela je prethodno odluku da ni navijači, ali ni predstavnici medija ne mogu prisustvovati meču

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh