in ,

Pojednostavljena procedura podizanja novca starijim građanima

pošta

 

Viceguvernerka Narodne banke Srbije Dragana Stanić rekla je da građani stariji od 65 godina po jednostavnijoj proceduri mogu da ovlaste nekoga da im u banci podigne novac i da je zbog toga uvedeno ograničenje podizanja do 80.000 dinara na šalterima u banci.

Ona je za Radio-televiziju Srbije dodala da to ograničenje – do 80.000 dinara, ne važi za podizanje novca na bankomatima.

Stanić je rekla da penzioneri mogu da ovlaste nekoga po proceduri koja nije moguća u redovnim okolnostima – odnosno da popune formular banke, ili formular Narodne banke Srbije ili svojeručno napišu ovlašćenje koga ovlašćuju da podigne novac i koliko novca da podigne.

Ona je dodala da je potrebno da penzioneri pozovu banku i obaveste je o tome da žele nekoga da ovlaste, a da ih banka onda povratno zove da proveri da li su oni zvali.

Kada je reč o reizdavanju kartica, Stanić je rekla da ako banka ne dostavi karticu na kućnu adresu onda treba da pozove korisnika da odluči da li će nekoga da ovlasti da dođe u banku da preuzme karticu.

Izvor: Narodna banka 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

davitelj protiv davitelja

Online premijera digitalno restaurisane verzije kultnog filma

Gužve i snabdevenost u radnjama