in

Počeo upis u škole, Beograd očekuje čak 16.000 prvaka

U beogradskim osnovnim školama danas je počeo upis prvaka za narednu školsku godinu koji će trajati do 31. maja.

Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak izjavio je da očekuje da se u 202 škole u Beogradu upiše između 15.000 i 16.000 prvaka u septembru.

„To je broj koji ne varira značajno. U naredna dva meseca potrebno je da roditelji podnesu zahteve školama koje su spremne za upis i očekujem da sve protekne bez problema“ – rekao je Gak i poručio da je naknadni rok za upis od 20. avgusta.

U prvi razred upisuju se deca rođena od 1. marta 2011. godine do 29. febuara 2012. godine. Zahtevi za upis predaju se kod sekretara škole svakog radnog dana kada se zakazuje i testiranje kod psihologa škole.

Prilikom upisa potrebno je da roditelji ponesu izvod iz matične knjige rođenih (može i fotokopija i primaju se izvodi stariji od šest meseci), prijava boravka, potvrda lekara da je dete sposobno za upis u prvi razred i potvrda predškolske ustanove.

Gak je istakao da će se potvrde za školu uredno izdavati bez obzira na dugovanja roditelja prema vrtićima.

Za narednu školsku godinu do 1. februara stigla su 1.964 zahteva za upis prvaka u škole kojima deca teritorijalno ne pripadaju. Više od polovine njih zainteresovano je za neku od 56 osnovnih škola u Zemunu, na Novom Beogradu ili Paliluli, iako ne žive na ovim oštinama.

U ove tri opštine škole sa najvećim brojem zahteva su OŠ „Jovan Ristić” na Paliluli sa 95, OŠ „Lazar Savatić” sa 85 u Zemunu i OŠ „Radoje Domanović” sa 48 zahteva na Novom Beogradu.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Kajak klub BSK Borča organizuje regatu na Vizelju

U udesu na Pančevačkom putu povređene dve osobe