in ,

Počeo je Fistić, festival lutkarskog pozorišta za decu

Festival lutkarskog pozorišta za decu i mlade, popularni Fistić, na kojem će osim besplatnih predstava mališani moći da učestvuju i u kreativnim radionicama, počeo je juče i trajaće sve do 23. marta.

Festival je počeo predstavom „Ko si ti?“, a sledeću, edukativnu predstavu, „Bioskop Balgaran“, izvešće pozorišna trupa iz Sofije danas od 12 sati u lutkarskom pozorištu „Pinokio“.

Na istom mestu, sat i po vremena kasnije, mališani će moći da učestvuju u radionici „Sličnosti i razlike u glumi, dramskom i lutkarskom pozorištu“.

Osim pozorišne trupe iz Bugarske, na ovoj manifestaciji beogradskoj publici predstaviće se i glumci iz Hrvatske, Rusije i Češke.

Na Festivalu lutkarskog pozorišta za decu i mlade posetioci će moći da pogledaju predstave „Dugi, široki i dalekovidi“ i „Pingvini protiv vanzemaljaca“, ali i da učestvuju u kreativnim radionicama koje su namenjene deci uzrasta od sedam do dvanaest godina.

Radionice „Vera u lutku“, „Superheroji su među nama“ i „Pedagoško pozorištance“ biće organizovane, tokom trajanja festivala, od 13.30 odnosno od 14 sati.

Ulaz na Fistić, koji se održava pod sloganom „Usudi se da maštaš“, se ne plaća.

Izvor: Blic

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Kada Lobi poveže prave ljude dešavaju se ozbiljne promene

    Vaš i naš Lobi predložen za nagradu grada Beograda