PKB prodaje jabuke po deset dinara kilogram - www.lobi-info.rs

PKB prodaje jabuke po deset dinara kilogram

2 minuta za čitanje

PKB prodaje na svojm platažama, oglednom polju jabuke po ceni od deset dinara jer kao i prethodnih godina očigledno nemaju dovoljno radnika koji bi sakupili sve jabuke i na taj način onemogućili njihovo propadanje.

Cena je nešto veća nego prethodnih godina, ali je opet veoma povoljno. Inače, cena ne treba da Vas plaši jer su jabuke zdrave, crvene i ukusne.

Ogledno polje PKB-a u Padinskoj Skeli vrvi od kupaca koji sakupljaju jabuke i kupuju ih po mizernoj ceni, po samo 10 dinara za kilogram. Naravno, odmah će te pomisliti da se radi o jabukama lošeg kvaliteta ali moramo Vas razuveriti jer su jabuke prve klase, samo je potrebno da proberete.

Ove godine, proizvodnja jabuka ostvarena je na velikoj površini, te je neizvodljivo angažovati toliko radnika na berbi, već iznenaditi građane darivajući šaku zdravlja.

Plantaža je otvorena za sve naše sugrađane svakog dana od 7:30h-12h a kupovina nije ograničena i trajaće dok ima zaliha.

Institut PKB Agroekonomik ima zasnovanu proizvodnju jabuke na površini od 19 ha, starosti 20 godina sa preko 20.000 stabala gde je zastupljen standardni sortment jabuke.

Ajdared je primarna sorta sa 70% od ukupnog broja stabala, a pored nje zastupljene su sorte zlatni delišes i jonagold sa po 10% stabala, gloster koji čini 5%, a ostatak su sorte greni smit i melroze. Godišnja proizvodnja jabuke kreće se od 60 do 80 vagona.

Dragi naši sugrađani svratite na ogledno polje PKB-a i uživajte u prelepoj plantaži voća, spojite lepo i korisno. Ne zaboravite da jedna jabuka dnevno drži lekara daleko od nas i pozitivno utiče na srce i holesterol.

Leave a Reply

Prethodna priča

VIDEO: Kod hrama Svetog Luke u Krnjači, padobranom na venčanje

Sledaća priča

Privremeno ukinuti večernji polasci BG voza do Krnjače

Poslednje od Vesti