in

PETICIJA: Zahtevamo srednje škole na levoj obali Dunava!

Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ je pokrenula online peticiju „Zahtevamo srednje škole na levoj obali Dunava!“. S obzirom da podržavamo pomenutu peticiju, delimo sa vama istu i pozovemo vas da učestvujete, ali i podelite ovu vest kako bi je videlo i potpisalo što više sugrađana.

Zahtevamo srednje škole na levoj obali Dunava!

„Uprkos tome što na levoj obali Dunava živi skoro 80 hiljada stanovnika ovaj deo Beograda ima samo jednu srednju školu, i to Poljoprivrednu školu sa domom učenika PK Beograd. Najbliže gimnazije nalaze se na Dorćolu i kod Tašmajdana, a najbliža muzička škola kod Doma omladine. Elektrotehnička, PTT i Železnička škola nalaze se nešto bliže, kod Pionira, ali u svakom slučaju, deca moraju prevaliti dugačak i nebezbedan put do škole. Prevoz po pravilu uključuje i prelazak Pančevačkog mosta, česte velike gužve i neizvesnost u pogledu utrošenog vremena i troškove karata. Na ovaj način naša deca nalaze se u neravnopravnom odnosu sa svojim vršnjacima, gube ogromno vreme koje bi mogli posvetiti ličnom razvoju, a dodatno opterećuju i već ionako mali porodični budžet roditelja.

Smatramo da bi za kvalitetno obrazovanje dece koja žive na levoj obali Dunava bilo neophodno otvaranje novih srednjih škola koje će ponuditi adekvatan izbor srednjoškolcima. Takođe, bez srednješkolskog obrazovanja, pitamo se kakva to perspektiva čeka stanovnike naše opštine, odnosno leve obale. Pored brojnih problema sa kanalizacijom, nedostatkom kulturnih i drugih sadržaja, saobraćajem i javnim prevozom, ovaj problem možda i najbolje odražava ono što osećamo, a to je da su Borča, Ovča, Kotež, Krnjača, Sebeš, Padinska Skela i druga manja ili veća naselja leve obale mesta gde žive građani Beograda drugog reda.“

Peticija će biti upućena kao zahtev Ministarstvu prosvete da se u najskorijem roku obezbedi rešenje ovog problema.

Otvorite link ispod i potpišite peticiju, a potom je prosledite komšijama, kolegama, prijateljima…

Zahtevamo srednje škole na levoj obali Dunava!

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Počelo postavljanje klizališta u Borči u Centru 3

Zašto neće biti novog stajališta kod Doma zdravlja u Padinskoj Skeli?