in

Pet osoba povređeno u udesima na Pančevačkom i Zrenjaninskom putu

Dve osobe povređene u udesu u Borči - 17.05.2013
Dve osobe povređene u udesu u Borči - 17.05.2013

Pančevački i Zrenjaninski put su veoma prometne saobraćajnice a samim tim i veoma opasne. Međutim, mi se pitamo kada će neko od nadležnih da se malo više posveti pomenutim magistralama.

Podsećanja radi, prema poslednjem istraživanju bezbednosti saobaraćaja, Zrenjaninski put je jedna od najopasnijih lokacija u gradu, gde je zabeležno najviše saobraćajnih udesa. Ni Pančevački put nije daleko.

Pred vikend na Pančevačkom i Zrenjaninskom putu je u četiri saobraćajne nezgode povređeno pet osoba.

U petak rano ujutru oko 3 h na Pančevačkom putu se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je povređen muškarac star oko 50 godina. On je zadobio kontuziju lumbalnog dela kičme i transportovan je u Urgentni centar.

Na istom putu oko 10 h došlo je do još jedne saobraćajne nezgode. Ovog puta je lakše povređena žena starosti oko 37 godina. Ona je zbrinuta na licu mesta ali je odbila transport u zdravstvenu ustanovu.

Zrenjaninski put - LOBI
Samo nekoliko sati kasnije, oko 13 h, na Zrenjaninskom putu, prema nezvaničnim informacijama, došlo je do lančanog sudara tri automobila, u kojem su povređene dve osobe.

Muškarac star oko 64 godine zadobio je istegnuće vrata i kontuziju levog ramena, dok je drugi muškarac  starosti oko 31 godine zadobio istegnuće vrata. Obojica su zbrinuta na licu mesta. Hitna pomoć je samo starijeg muškarca transportovala u KBC Zvezdara, dok je mlađi muškarac odbio da ide u bolnicu.

Udesima tog dana na levoj obali nije bilo kraja pa je oko 20 h uveče došlo do još jednog na Zrenjaninskom putu. U nezgodi je povređen muškarac starosti oko 57 godina. Zadobio je kontuziju glave i istegnuće vrata i takođe je zbrinut  od strane Hitne pomoći i prevezen u Urgentni centar.

Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda jesu nedozvoljena ili neprilagođena brzina kretanja vozila, nepropisno preticanje, kao i prolazak vozila na crveno. Sve češća pojava jeste i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola. Kada na sve ovo dodamo neadekvatnu signalizaciju i loše vremenske uslove, udesi su neminovni, a prava je sreća da nema žrtava.

Slika: Ilustracija

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Povećanje cene rada od 5,2 odsto od 1. januara 16.1.2015.

Od 1. januara povećanje cene rada od 5,2 %

Sinoć se dogodila pucnjava u Kotezu-19.1.2015.

Preksinoć se u Kotežu dogodila pucnjava