in

Penzioneri koji nisu dobili pakete pomoći mogu to da reše jednim pozivom

Pošto nam se javio određeni broj sugrađana koji još nisu dobili pakete pomoći za penzionere čija su primanja niža od 30.000 dinara, istražili smo na koji način ovi sugrađani da dođu do svojih paketa i kome da se obrate.

U svim delovima grada ima ovakvih slučajeva, a opštine se trude da uđu u trag sugrađanima koji su greškom „preskočeni“ i da im dostave pakete.

Zato se iz svih opština apeluje da se sugrađani jave, ako imaju pravo na paket, a nisu ga dobili.

Paketi se dele na osnovu spiskova koje je dostavio PIO fond. Dešavalo se da sugrađani ne budu na ovim spiskovima, iako imaju prava na paket pomoći.

Najčešći problem je što volonteri ne pronalaze penzionere na adresi koja je navedena u spisku. Ipak, ovo je opravdano jer mnogi stariji sugrađani su se smestili kod drugih članova porodice.

Ukoliko neko nije dobio paket, iz nekog razloga, recimo nije prijavljen na odgovarajućoj adresi ili nije bio kod kuće, moći će u narednih sedam dana da se javi Beogradskom pozivnom centru na brojeve 0800/11 00 11 ili 011/30 90 007.

Ono što sugrađani moraju da ostave prilikom ovog poziva su lični podaci, adresa na kojoj su prijavljeni, broj telefona i adresa na kojoj se trenutno nalaze.

Podaci će biti provereni, a moguće je i da će sugrađani morati da pokažu poslednji penzioni ček prilikom dostave paketa.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Potvrđeno je da će zabrana kretanja važiti i predstojećeg vikenda

    Kada možemo očekivati vraćanje gradskog prevoza u redovno stanje