in

Pehar sa jubilarne gulašijade u Barandi otišao u Jabučki rit

Od organizovanja prve baranđanske gulašijade 2006. godine prošla je cela decenija, a pobednički pehar jubilarne gulašijade osvojila je ekipa „Boki i Dača“ iz Jabučkog rita.

Organizator gulašijade je Lovačko društvo „Šnjep“ iz Barande, a povod za organizaciju ove manifestacije je 22. maj, crkvena slava Barande i Dan opštine Opovo.

Program manifestacije standardan – takmičenje u kuvanju lovačkog gulaša, muzički koncert, nastupi kulturno – umetničkog društva, atletski kros, proglašenje i uručivanje nagrada pobednicima takmičenja.

gulasijada-baranda-2016-02

Kao i svake godine, organizator je za goste u ponudi imao četiri vrste gulaša (svinjski, juneći, srneći i od divlje svinje), roštilj, praseće i jagnjeće pečenje i to sve po veoma popularnim cenama.

Atletski klub „Spartak“ Opovo organizovao je kros na kojem su nastupili dečaci i devojčice školskog uzrasta, a pobednicima su uručene medalje. Kulturno umetničko društvo SM Čigra nastupilo je sa nekoliko ansambala podmlatka i veterana.

gulasijada-baranda-2016-01

Na takmičenju u kuvanju lovačkog gulaša učestvovalo je 25 ekipa iz Beograda, Borče, Padinske skele, Jabučkog rita, Pančeva, Kovačice, Opova i Barande.

Nakon uzimanja uzoraka i ocenjivanja, treće mesto je pripalo ekipi Hotel „Stari Banat“, drugo mesto je osvojila beogradska ekipa „Kotlić za Evropsku uniju“, a pobednici desete baranđanske gulašijade je već pomenuta ekipa „Boki i Dača“ iz Jabučkog rita.

Tokom programa organizovana je nagradna tombola, a za svu decu podeljen je besplatan sladoled.

gulasijada-baranda-2016-03

Svaka čast organizatorima kojima želimo da ova manifestacija potraje dugi niz godina.

Izvor: Glas Opova

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Pančevo Petrohemija

    Jučerašnje detonacije čule su se iz Petrohemije Pančevo

    Prijavite rupe u ulicama da ne bi posle „kukali“